ŠEF IZ PAKLA Izvršni direktor otpustio 900 ZAPOSLENIH preko Zuma: Ako ste na ovom pozivu, deo ste nesrećne grupe koja je otpuštena
Foto: Profimedia

gomila glupih delfina

ŠEF IZ PAKLA Izvršni direktor otpustio 900 ZAPOSLENIH preko Zuma: Ako ste na ovom pozivu, deo ste nesrećne grupe koja je otpuštena

Planeta -

Izvršni direktor Better.com Višal Garg preko Zoom poziva je obavestio 900 zaposlenih da su dobili otkaz neposredno pred božićne praznike.

Gark je objasnio da hipotekarna kompanija otpušta oko 9% svoje radne snage. "Ako ste na ovom pozivu, vi ste deo nesrećne grupe koja je otpuštena", rekao je Garg. "Vaš radni odnos ovde prestaje odmah".

Kako prenosi CNN, Gark je zaposlenima poručio da uskoro očekuju mejl od kadrovske sa detaljima o beneficijama i otpremninama.

Garg je naveo tržišnu efikasnost, performanse i produktivnost kao razlog otpuštanja. Magazin Fortune je kasnije izvestio da je Garg optužio zaposlene da "kradu“ od svojih kolega i kupaca tako što su neproduktivni i rade samo dva sata dnevno.

"Ovo je drugi put u karijeri da ovo radim i ne želim da radim ovo. Poslednji put kada sam to uradio, plakao sam", rekao je Garg koji je ovoga puta bio kratak i nije pokazivao nikakve emocije.

Hipotekarni zajmodavac koji ima podršku Softbanka najavio je u maju da izlazi na berzu i prošle nedelje je dobio 750 miliona dolara u gotovini kao deo posla. Kompanija bi godinu mogla da završi sa zaradom od preko jedne milijarde dolara.

Garg je i ranije izazivao kontroverze o čemu svedoči i mejl koji je poslao osoblju do kojeg je došao Forbs.

"PROKLETO ste spori. Vi ste gomila glupih DELFINA... ZATO PRESTANITE. PRESTANITE. PREKINITE ODMAH. SRAMOTITE ME", napisao je on.

Dejli bist je u avgustu izvestio da je jedan od Gargovih "najodanijih poručnika" dobio ogromnu povišicu i beneficije u vidu miliona dolara vrednih akcija. Ta osoba je kasnije poslata na administrativno odsustvo zbog maltretiranja.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track