Najnovije vesti

RATNI BROD POTONUO PRE NEGO ŠTO JE UOPŠTE ISPLOVIO? Šta se dogodilo sa iranskim brodom koji je trebalo da bude ponos mornarice
Foto: Printscreen/Twitter

misterija

RATNI BROD POTONUO PRE NEGO ŠTO JE UOPŠTE ISPLOVIO? Šta se dogodilo sa iranskim brodom koji je trebalo da bude ponos mornarice

Planeta

Iranski ratni brod koji je bio usidren u luci u Persijskom zalivu izgleda kao da je potonuo pre nego što je uopšte napustio dok.

Iranski mediji su tokom avgusta ponosno prikazali snimke broda Talajeh usidrenog na polupoplavljenom doku u luci Bandar Abas na jugu Irana.

Veruje se da je brod u bazi iranske mornarice bio u poslednjim fazama izgradnje i trebalo je da bude porinut dogodine.

Na snimcima koji sada kruže mrežama vidi se brod, položen na stranu na suvom doku luke. Šta se dogodilo i koliko je brod oštećen za sada nije jasno.

I sam brod je misterija. Sajt Drajv prenosi da je Talajeh navodno korveta koja je, prema pisanju iranskih medija, trebalo da služi kao brod za "prikupljanje obaveštajnih podataka".

Ovo je najnovija u nizu nezgoda iranskih ratnih brodova. Jedan od najvećih brodova iranske mornarice zapalio se i potonuo u Omanskom zalivu u junu ove godine. U maju 2020. 19 mornara je poginulo kada je njihov brod pogođen tokom vojne vežbe na moru.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja