JERIHONSKE TRUBE NA NEBU RUSIJE Zvuk ruskog lovca Su-57 od koga se ledi krv u žilama! VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

Udar na moral protivnika

JERIHONSKE TRUBE NA NEBU RUSIJE Zvuk ruskog lovca Su-57 od koga se ledi krv u žilama! VIDEO

Planeta -

O ruskom lovcu pete generacije Suhoj Su-57 se mahom sve zna i svi sve znaju, posebno u Srbiji, pa ne bismo zamarali vaskoliki svet tehničkim podacima, istorijatom razvoja ovog aviona. Međutim, ne toliko njegove karakteristike, nego nešto drugo zaokuplja posebnu pažnju jeste zvuk ovog aviona koji zaista ledi krv u žilama.

Tako je nedavno na Tviteru osvanuo snimak negde iz Rusije gde se na nebu pojavio Su-57. Međutim, pojavi aviona prethodio je jeziv zvuk nalik onom što su neki već nazvali "Jerihonske trube", kao vesnik apokalipse, a onda bi se pojavio lično ON, SU-57 i tek onda bi se čuo mlazni motor.

Zvuk koji na nebu se čuje kada preleće ovaj ruski lovac 5. generacije i dalje je predmet spekulacija i kako nastaje. Da li se sve radi namerno?

Ono što je i dalje zanimljivo jeste neobičan zvuk mlaznog motora ove letelice.

Inače SU-57 koristi mlazni motor Saturn AL-41F-1, nastao od motora koji koristi Su-35 potiska 88,3KN i 142,2kN sa dopunskim sagorevanjem.

Jedan od prvih snimaka na kome se čuje jezivi zvuk Su-57 snimljen je 9. maja 2020. na Dan pobede nad fašizmom kada je nekoliko aviona preletelo Moskvu.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja