OVO JE CRVENA LINIJA ZA MOSKVU Putin: Zločin bi bio da Rusija stoji po strani i dozvoli da Ukrajina bude deo NATO pakta! VIDEO
Foto: EPA

ZAPALJIVA RETORIKA SE NASTAVLJA

OVO JE CRVENA LINIJA ZA MOSKVU Putin: Zločin bi bio da Rusija stoji po strani i dozvoli da Ukrajina bude deo NATO pakta! VIDEO

Planeta -

Rusija ima opravdane strahove od rizika da američka vojna oprema bude stacionirana blizu njenih granica, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin, insistirajući na tome da se i dalje nada da razgovori sa Vašingtonom mogu da ublaže tenzije.

Govoreći zajedno sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom na konferenciji za novinare u Sočiju u sredu, Putin je rekao da bi „bilo zločinačko nečinjenje sa naše strane da posmatramo sve što se dešava“ kada je reč o izgledima da susedna Ukrajina uđe u NATO.

Prema njegovim rečima, „Rusija vodi spoljnu politiku koja voli mir, ali mi imamo pravo da obezbedimo sopstvenu bezbednost“, uz upozorenje da bi oružje vojnog bloka predvođenog SAD moglo da bude razmeštano sve dalje i dalje na istok ako se Kijev nada da će u članstvo su odobreni.

Međutim, dodao je Putin, pregovori održani dan ranije sa američkim predsednikom Džom Bajdenom ipak bi mogli da pomognu u deeskalaciji tenzija koje su se rasplamsale između Moskve i Vašingtona poslednjih nedelja.

„Razgovori su bili veoma otvoreni, sadržajni i konstruktivni. Nadam se da i američka strana vidi rezultate na isti način. Imamo mogućnost da nastavimo dijalog, to je najvažnije“, dodao je ruski lider.

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track