TELE SA TRI OKA I ČETIRI NOZDRVE U INDIJI - MEŠTANI VERUJU DA JE BOG! Gleda i kroz oko na čelu! VIDEO
Foto: Printscreen YT/NDTV

bizarno

TELE SA TRI OKA I ČETIRI NOZDRVE U INDIJI - MEŠTANI VERUJU DA JE BOG! Gleda i kroz oko na čelu! VIDEO

Planeta -

Tele rođeno na farmi u Indiji počelo je da privlači posetioce koji veruju da je inkarnacija hinduističkog boga zahvaljujući trećem oku i dodatnom paru nozdrva. Uprkos svojim čudnim karakteristikama, neobična životinja, koja je rođena u selu Rajnand, smatra se sposobnom i zdravom.

Neki lokalni stanovnici su tvrdili da je rođeno tele zapravo inkarnacija boga Šive, jednog od tri "glavna" boga hinduizma. On je, prema verskim uverenjima, bog smrti i vremena. To je čak dovelo do toga da ljudi posebno putuju do farme kako bi videli tele s tri oka, a neki veruju da će rođenje životinje doneti sreću i prosperitet selu.

Farmer Niraj Šandel je rekao da su čim se krava okotila, pomislili da tele ima ranu na čelu pre nego što su videli da je oko u pitanju uz pomoć baterijske lampe, kao i da ima četiri nozdrve.

Meštani su novorođenom teletu darivali kokosove orahe i cveće. Majka krava je ranije rodila dva teleta koja su bila "normalna" i sada su odrasla.

-Tele se normalno kreće i pije mleko iz majčinog vimena i dobro koristi treće oko na čelu. Više je kao da nas je Bog posetio, rekao je Niraj.

Međutim, privatni lekar Madan Anand je rekao: "Rođenje teleta je samo još jedan slučaj deformiteta. To nema nikakve veze sa sujeverjem ili čak verom. Ljude treba upozoriti, posebno one koji su iz ruralnih sredina koji obožavaju takve životinje. Lokalni veterinari u svojim domenima vodili su kampanje podizanja svesti kako bi izbegli takve prakse."

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track