NAMERNO SE ZARAZILA KOVIDOM DA BI DOBILA PROPUSNICU, PA PREMINULA: Popularna pevačica Hana Horka nije želela vakcinu, ugušila se
Foto: Printscreen/YouTube

sve bilo gotovo za 10 minuta

NAMERNO SE ZARAZILA KOVIDOM DA BI DOBILA PROPUSNICU, PA PREMINULA: Popularna pevačica Hana Horka nije želela vakcinu, ugušila se

Planeta -

Češka folk pevačica umrla je nakon što se namerno zarazila koronavirusom.

Hana Horka (57) nije bila vakcinisana i pre nekoliko dana je na društvenim mrežama napisala da se oporavlja od kovida, samo da bi dva dana kasnije umrla.

Njen sin Jan Rek rekao je da se njegova majka namerno zarazila kada su on i njegov otac imali koronu, kako bi dobila kovid propusnicu.

Hana Horka bila je članica jedne od najstarijih čeških folk grupa, Asonanca ali, tvrdi njen sin, nije bila zagriženi antivakser koji veruje u teorije zavere.

"Njena filozofija je bila da joj je više ok da se zarazi kovidom nego da se vakciniše. Nije verovala u priče o čipovanju i slično", rekao je Rek BBC-u.

Dva dana pre nego što je premula, Horka je obavestila svoje pratioce da se oseća bolje. U nedelju ujutru izašla je u šetnju i kada se vratila kući, požalila se da je bole leđa.

"Za deset minuta je sve bilo gotovo. Ugušila se na smrt", rekao je njen sin.

Broj novozaraženih u Češkoj danas je oborio novi dnevni rekord od 28.469 slučajeva u populaciji od 10,7 miliona stanovnika.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track