PRINUDNO SLETELI ZBOG LOŠEG VREMENA A TEK ONDA JE NASTAO HAOS: Pilot odbio ponovo da poleti jer se u međuvremenu desilo OVO!
Foto: Ali NAJAFI / AFP / Profimedia

pakistan

PRINUDNO SLETELI ZBOG LOŠEG VREMENA A TEK ONDA JE NASTAO HAOS: Pilot odbio ponovo da poleti jer se u međuvremenu desilo OVO!

Planeta -

Jedan pakistanski pilot odbio je da dovrši putovanje nakon što je njegov avion morao prinudno da sleti, jer se u međuvremenu njegova smena završila, piše Independent.

Avion Pakistan International Airlinesa (PIA), nacionalnog avioprevoznika te zemlje, trebalo je u nedelju iz Rijada u Saudijskoj Arabiji da odleti za Islamabad, glavni grad Pakistana.

Pilot PIA-e je, međutim, zbog loših vremenskih uslova ubrzo nakon poletanja morao prinudno da sleti na aerodrom Damam u Saudijskoj Arabiji.

Pilot je nakon toga odbio ponovo da poleti, kazavši da mu je gotova smena, navodi The Express Tribune.

Ovakav neočekivan razvoj događaja rezultirao je kratkotrajnim haosom jer su uznemireni putnici odbili da napuste avion i počeli da protestuju.

Vlasti na aerodromu Damam morale su da pozovu bezbednosne službe kako bi situaciju stavile pod kontrolu, a putnici su nakon nekog vremena smešteni u obližnje hotele.

"Pilot treba da se odmori jer je to neophodno za bezbednost leta. Svi putnici stići će u 23 sata na aerodrom Islamabad, a do tada se mogu odmarati u hotelskim sobama", rekao je glasnogovornik PIA-e, a prenosi Gulf News.

Incident se dogodio dva meseca nakon što je pakistanski nacionalni prevoznik povećao broj svojih letova.

PIA je saopštila da će svake nedelje obavljati 35 letova za Saudijsku Arabiju nakon što je Južna Arabija ukinula ograničenja na putovanja iz Pakistana i drugih zemalja zbog pandemije kovida.

Kurir.rs/Independent

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track