KOBNA ŠAPUTANJA NA JASTUKU: Kada je Amerikanac čuo šta žena govor u snu, odmah je otišao u policiju!
Foto: Profimedia

drama

KOBNA ŠAPUTANJA NA JASTUKU: Kada je Amerikanac čuo šta žena govor u snu, odmah je otišao u policiju!

Planeta -

Radnica koja je ukrala hiljade od žene u invalidskim kolicima uhvaćena je kada ju je muž čuo kako o tome govori u snu.

Rut Fort je od žene ukrala 7.220 funti i potrošila ih na porodični odmor u Meksiko.

Njen muž, Entoni, počeo je da postaje sumnjičav kada je njegova žena počela da troši velike količine novca. Konačno je otišao u policiju kada je čuo svoju ženu kako priča u snu i video debitnu karticu, koja je pripadala štićeniku staračkog doma, u njenoj torbici.

Govoreći za Liverpul Eko, Fort je rekao: „U početku je to bio više instinkt. Ali kada sam našao debitnu karticu u njenoj torbici, jednostavno sam znao. Bilo je srceparajuće.

„Duboko sam voleo Rut, ali nisam mogao da ignorišem ono što je uradila. Bilo mi je odvratno da je mogla da ukrade od ugrožene osobe i morao sam da je prijavim.”

U februaru prošle godine osuđena je na uslovnu kaznu zatvora od 16 meseci pod uslovom da prisustvuje seansama rehabilitacije od narkomanije.

U to vreme sudija je pohvalio Forta za njegove „hvale vredne” postupke i rekao: „Mora da je to bilo veoma teško uraditi.

Sudija je govorio o „odbojnosti koju javnost oseća prema pojedincima na pozicijama autoriteta i odgovornosti koji iskorišćavaju ugrožene članove naše zajednice radi finansijske dobiti“.

Rekla je Fortu: „Ovde se iskušenje pretvorilo u pohlepu i trebalo bi da se potpuno stidiš svog ponašanja“.

Fort se ovog meseca pojavila pred krunskim sudom u Liverpulu nakon što je prekršila kaznu tako što dva puta nije prisustvovala sesijama rehabilitacije od droge i zbog toga što je propustila sastanak sa službenikom za uslovnu kaznu.

Sudija je pristao da joj pruži poslednju šansu i uveo joj šestonedeljni policijski čas.

Fort (61) je upoznao svoju ženu kada je studirao na univerzitetu u Liverpulu i oboje su delili ljubav prema muzici.

„Išli smo na svirke i mnogo šetali“, rekao je on. "Bili smo zaista srećni zajedno."

Zajedno su se uselili i venčali u novogodišnjoj noći 2010. Fort je dodao: „Jedne noći, u avgustu 2018, pokupio sam Rut sa posla i rekla mi je da je tog dana odvela jednog od štićenika staračkog doma u kupovinu.

„Rekla je da gospođa, koja je bila u invalidskim kolicima, ima 98.000 funti na bankovnom računu. Nešto u načinu na koji je govorila samo mi je potonulo srce. Shvatio sam da Rut mora da ima pristup kartici i pin broju.

„Nije bilo više od toga, ali sam počeo da brinem, iako nisam imao razloga za to. To je bio instinkt."

Kasnije te godine, tokom porodičnog odmora u Meksiku, njegova žena je počela da troši mnogo novca na putovanja i ekskurzije dok su oni bili tamo.

Njena tetka je takođe izrazila zabrinutost kada je došla da ostane i videla svoju nećaku kako podiže velike količine novca iz bankomata.

Zatim je u decembru 2018, gospodina Forta probudila njegova žena koja je razgovarala u snu.

„Rut je mrmljala o novcu“, rekao je, „i kada sam se probudio, video sam tašnu na podu iz koje je ispalo nekoliko novčanica.

Video je debitnu karticu ugrožene žene u torbici i „sve je škljocnulo na svoje mesto“.

Advokat Džon Kin, koji je branio Fortovu na sudu, rekao je da je ona ranjivi član društva i da joj se život slomio kao rezultat slučaja.

On je na sudu rekao da je bilo narkomana koji je zovu kući i zovu je, kao i da ima ćerku od 15 godina koja zavisi od nje.

Na ovomesečnom saslušanju, sudija Brajan Kamings rekao je da će Fortu dati poslednju šansu.

Kurir.rs/Independent

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track