KADIROV OBJASNIO ŠTA BI URADIO SA UKRAJINOM DA JE NA PUTINOVOM MESTU Posle ove izjave oglasio se Kremlj
Foto: EPA-EFE/ALEXEY NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN/POOL

ukrajinsko pitanje

KADIROV OBJASNIO ŠTA BI URADIO SA UKRAJINOM DA JE NA PUTINOVOM MESTU Posle ove izjave oglasio se Kremlj

Planeta -

Čečenski lider Ramzan Kadirov rekao je da bi "odavno zauzeo Ukrajinu" da je predsednik Rusije, pošto SAD nameravaju da postave vojnu bazu na teritoriji ove zemlje.

Komentarišući napetost oko Ukrajine, šef Čečenije je naglasio da je Rusija njen najbliži sused, a građani dve zemlje su slovenski narodi, prenosi Radio Sputnjik.

-Amerika ne čini ništa dobro Ukrajini. Naprotiv, u svojoj istoriji su uvek diktirali Rusiji, potrebna im je država da tamo postave bazu, rekao je Kadirov tokom zajedničkog direktnog prenosa sa predsednikom čečenskog parlamenta Magomedom Daudovim na Instagramu.

On je napomenuo da se na čelu ukrajinske države nalaze ''ludi korumpirani ljudi'', pa je neophodno preduzeti ''preventivne mere''.

Šef Čečenije je takođe istakao da je ravnodušan prema sankcijama SAD koje su uvedene lično njemu, njegovoj supruzi i deci.

-Budite ljubazni, nemojte se šaliti sa nama, rezimirao je šef republike.

Nakon ovih izjava oglasio se i portparol Kremlja Dimitrij Peskov koji je podsetio Kadirova da je ruski predsednik Vladimir Putin zadužen za spoljnu politiku Rusije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track