15:16

Sve je spremno za odmeravanje sila! Rat između Rusije i Ukrajine isplaniran još 1949. godine

Tenzije u svetu

PUKOVNIK VOA OTKRIVA SVE O TAJNOM DOKUMENTU! Rat između Rusije i Ukrajine isplaniran još 1949. SVE JE SPREMNO ZA ODMERAVANJE SILA

Planeta -

Iz dana u dan raste napetost oko Ukrajine. Vašington optužuje Kremlj da planira invaziju na Ukrajinu, što Moskva demantuje i traži garancije od Zapada da se NATO neće širiti dalje na istok.

NATO saveznici stavili su svoju vojsku u stanje pripravnosti i poslali dodatne brodove i avione-lovce u svoje baze na istoku Evrope. Jačanje NATO snaga i odbrane dolazi, kako je saopšteno, "u vreme kada Rusija nastavlja gomilanje vojske kod ukrajinske granice". Saopštenja NATO-a da uvećavaju kontingent, koncentrišu trupe i sredstva na istočnom obodu povećavaju napetost u sferi bezbednosti, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Podsećamo, ruski predsednik je ranije rekao rekao da Rusija ima pravo da razmešta trupe oko svoje zemlje, dok Amerikanci i Nato gomilaju svoje snage pred vratima naše kuće."

Debata
foto: Kurir Televizija

Gosti Pulsa Srbije bili su Tomo Đurin, bivši pukovnik Vojno-obaveštajne agencije i Andrej Mlakar, urednik rubrike Planeta na portalu Kurir.rs.

- Ne bih rekao da je rat moguć. Putin je već rekao da nema nameru da ratuje. Sukob je moguć. Na ukrajinskoj strani ima čitav niz paravojnih, parapolicijskih i drugoih organizacija, a na ruskoj strani toga nema. Problem je što je potpisan sporazum kojeg se Ukrajina ne pridržava. Americi je u interesu da dođe do konflikta. Još je Kajzer Vilhelm Drugi: Rusiju ne možete poraziti, pre nego što potazite Ukrajinu. Amerika je davno napravila plan, kako da se demotira Sovjetski savez i da se pobedi. Sve je u resursima. Taj plan je objavljen 1979. godine, a napravljen 1949. godine. I on se ostvaruje. Taj plan držan je u tajnosti, nije sa engleskog prevođen ni na jedan jezik - rekao je Đurin.

Andrej Mlakar ističe da smo svi zaboravili da je Ukrajina odavno počela da nagomilava vojsku na liniji dodira Donbas-Donjeck i da nije moguće da će se desiti rat, ali da će doći do odmeravanja sila.

Debata
foto: Kurir Televizija

- Suština je u tome, što smo svi zaboravili, da je Ukrajina nagomilavala vojsku na liniji dodira Donbas i Donjeck. Poslato je naoružanje, 10 brigada, bespilotne letilice, najnovije naoružanje. Cilj je bio upozorenje. Tog trenutka je ruska vojska krenula da se naoružava. Suština je odmeravanje snaga. Ruski desantni brodovi ulaze kroz Gibraltar. Došlo je i 8.500 vojnika iz Amerike - rekao je Mlakar.

Bivši pukovnik Vojno-obaveštajne agencije Tomo Đurin ističe i kako i na koji način Rusija i Sjedinjene Američke Države raspoređuju svoju vojsku.

Debata
foto: Kurir Televizija

- SAD su jasno rekle da nisu spremne na vraćanje odnosa. Čitav niz akcija koje su sprovele veoma ih je koštalo. Amerika oseća da ima prednosti. Amerika raspoređuje vojsku unutra svojih saveznica u NATO, a Rusija raspoređuje vojsku u svojim granica - rekao je pukovnik Đurin.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

17:25

DARKO TRIFUNOVIĆ I TOMA ĐURIN O NAORUŽANJU SVETSKIH SILA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track