BILA JE U OPASNOSTI, ALI JOJ NIKO NIJE POMOGAO Danijel bivšoj pretio da će joj staviti glavu na kolac, a onda je nasmrt izbo!
Foto: Profimeida

majka dvoje dece

BILA JE U OPASNOSTI, ALI JOJ NIKO NIJE POMOGAO Danijel bivšoj pretio da će joj staviti glavu na kolac, a onda je nasmrt izbo!

Planeta -

Majka dvoje dece je policiji prijavila da joj je nasilni bivši dečko zapretio da će joj "staviti glavu na kolac" samo jedanaest dana pre njene smrti, otkriva se u izveštaju.

Zaključeno je da su postojale "propuštene prilike“ da se zaštiti Regan Tirni (27), pre nego što ju je Danijel Paten (31) izbo nožem na smrt u stravičnom ubistvu i samoubistvu u Salfordu u Velikoj Britaniji 2019. godine.

Telo mlade majke našao je njen otac, a kasnije je otkriveno da policija Velikog Mančestera (GMP) nije preduzimala ništa tri dana nakon što je Tirni nazvala policiju da im kaže da je u opasnosti.

Dok je policija ponovo došla, Tirni je "izgubila samopouzdanje" i odlučila je da ne ide dalje sa prijavama.

Danijel je takođe pronađen na istoj adresi sa teškim povredama i preminuo je dva dana kasnije.

Reviziju kućnih ubistava naručilo je Salford Communiti Safeti Partnership, nakon zabrinutosti zbog Reganinog kontakta sa GMP i drugim agencijama pre njene smrti.

Izveštaj je otkrio da su službe zadužene za zaštitu od porodučnog nasilja propustile brojne šanse da pomognu nesrećnoj ženi.

Tokom njihove 10-godišnje veze, Tirni je bila izložena prinudama i kontroli, zastrašivanju, verbalnom zlostavljanju, fizičkom nasilju i pretnjama, od strane Danijela.

Ali uprkos tome što je policiji otkrila da je bila žrtva nasilja u porodici, izveštaj je otkrio da Tirni nikada nije upućena na specijalizovane službe za zlostavljanje u porodici, piše Dejli mejl.

Dana 25. maja 2019. i Tirni i njen otac Dejv Tirni pozvali su policiju da prijave Danijelovo nasilno ponašanje. Par tada više nije bio u vezi, ali je bio u kontaktu zbog dece, piše Dejli mejl.

Tirni je rekla policiji da je Danije zapretio da će joj "staviti glavu na kolac" i da veruje da je on opasan za nju, ali ne i za njihovu decu.

Tirni je iste večeri pozvala policiju da prijavi slučaj, ali je operater "odbio" da je sasluša. Javila se još jednom nešto kasnije, ali je operater policije primetio da je bila "nepristojna“ i da je možda bila u alkoholisanom stanju, i odbio je da razgovara sa njom.

Njen slučaj je policija procesuirala tek 28. maja, kada ona više nije želela da daje izjave.

Da dolazak policije nije odložen, Tirini bi možda i dalje imala hrabrosti da podnese prijavu i tragedija bi mogla da bude izbegnuta, zaključeno je u izveštaju.

Tirni je takođe više puta posetila svog lekara opšte prakse sa onim što je opisano kao "indikatori rizika" za porodično zlostavljanje, uključujući anksioznost, depresiju i postporođajnu depresiju.

Izveštaj je utvrdio da ni njen lekar opšte prakse ni druge zdravstvene agencije nisu istraživali "potencijalnu vezu“ između ovih indikatora i mogućnosti da je bila žrtva porodičnog zlostavljanja.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track