NAUČNICI TVRDE: Hobotnice su vanzemaljci, pale su na Zemlju ZAMRZNUTE!
Foto: mediadrumimages/MagnusLundgren / Media Drum World / Profimedia

poreklo života

NAUČNICI TVRDE: Hobotnice su vanzemaljci, pale su na Zemlju ZAMRZNUTE!

Planeta -

Hobotnice dolaze iz svemira. Tako barem tvrde naučnici.

Naučnici su u časopisu "Napredak u biofizici i molekularnoj biologiji" objavili članak pod nazivom "Razlog kambrijske eksplozije - ovozemaljski ili kosmički?" u kojem se istražuje poreklo života na zemlji, piše BGR.

U članku se navodi da je život na Zemlji započeo zahvaljujući kiši retrovirusa koji su na nju bukvalno pali iz svemira. Ti retrovirusi su onda u ovozemaljske genome ubacili nove sekvence DNK, što je, tvrde naučnici, dovelo do daljih genetskih mutacija.

Naučnici dalje tvrde da su neki glavonošci, poput hobotnica i lignji, na Zemlju došli tako što su na nju pali - smrznuti.

"Zbog toga se mogućnost da su smrznuta jaja lignji i/ili hobotnica pre više stotina milina godina stigla u ledenim bolidima ne može odbaciti", piše u članku.

Autori članka kažu da hobotnice i druga bića uživaju u biološkim obeležjima koja su proizašla iz "neke vrste bivšeg života".

Teza da je život počeo negde drugde, a ne na Zemlji, nije nova. Dr. Stiven Flejšfreser izneo je 2018. godine teoriju da se još u antičko doba govorilo sveprisutnosti životnog semena u svemiru. Ovo je, istina, prvi put da naučnici stvarno tvrde da su hobotnice stigle iz svemira.

Kit Baverstok, naučnik sa Univerziteta Istočne Finske, koji je bio recenzent članka kaže da postoji mnogo dokaza koji tezu da su hobotnice vanzemaljci čine prihvatljivom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track