ISPRAVKA: MIS UKRAJINE NE IDE U RAT: Zapadni mediji pogrešili, fotkom samo podržala Ukrajinu!
Foto: Printscreen/Instagram

Postavila sliku

ISPRAVKA: MIS UKRAJINE NE IDE U RAT: Zapadni mediji pogrešili, fotkom samo podržala Ukrajinu!

Planeta -

Vest da je ukrajinska misica Anastasija Lena odlučila je da lentu zameni automatskom puškom i sunarodnicima pomogne u okršajima sa ruskim snagama, nije tačna

Naime pored svih regionalnih portala i Kurir.rs je preneo vest o ukrajinskoj misici dana 27.02.2022, da je uzela oružje u ruke i krenula u rat, a naknadnom analizom je utvrđeno je da vest koja je objavljena lažna.

Naime, Njujork post preneo je vest da je Lena, koja je 2015. učestvovala na takmičenju lepote Miss Grand International u Ukrajini, odgovorila na poziv zvaničnog Kijeva za regrutaciju, navodeći da će telom braniti domovinu.

Odluku je navodno saopštila i na svom Instragram profilu.

- Svako ko pređe granicu Ukrajine sa namerom da izvrši invaziju biće ubijen, poručila je ispod fotografije na kojoj pozira sa puškom i u vojničkoj unifromi.

Takođe je podelila fotografijuna kojoj se vide vojnici u šetnji sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, koga je nazvala "pravim i snažnim vođom“.

Inače, poznata manekenka, koja je diplomirala marketing i menadžment na Univerzitetu Slavistik u Kijevu, već dugo je zaljubljenik u oružje. Ranije je radila kao model i menadžer za odnose sa javnošću u Turskoj, a kako govori pet jezika, radila je i kao prevodilac.

Naime, ispostavilo se da ona nije uzela oružje u ruke, nego je objavom pružila podršku njenoj zemlji u ratnom sukobu sa Rusijom.

Ispod fotografije je napisala samo heštegove “#standwithukraine #handsoffukraine”.

Strani mediji su to shvatili kako njima odgovara, pa su objavili da se bivša misica pridružila vojnim snagama Ukrajine u borbi protiv Rusije.

A zatim su to isto učinili i ostali regionalni mediji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track