Najnovije vesti

UŽIVANJE NA PECANJU SE PRETVORILO U HOROR PLOVIDBU: Velika bela ajkula jurila ovu porodicu sat vremena i napadala čamac! (VIDEO)
Foto: Youtube prtscr / TODAY

ogromne čeljusti

UŽIVANJE NA PECANJU SE PRETVORILO U HOROR PLOVIDBU: Velika bela ajkula jurila ovu porodicu sat vremena i napadala čamac! (VIDEO)

Planeta

Porodično uživanje i pecanje kod australijske obale u sekundi se pretvorilo u horor kad asu ugledali ogromne razjapljene čeljusti velike bele ajkule koja nasrće na njihov čamac.

Dejvid Takfild je sa suprugom Tanjom i 14-godišnjim sinom pecao pored australijske obale kada su spazili ovog predatora prošle nedelje. Ajkula se približila njihovom malom brodu kod obale Manduraha, južno od Perta.

Ajkula veličine oko 4 metra bila je dugačka skoro kao polovina njihovog brodića, i izgledala je odlučna da iz njega izvadi svoj ručak, navode oni.

Dejvid Takfild je za Knaal 9 rekao da se čini da se ajkula "ustremila" na propelere motora za čamac. Čak ga je i ugrizla nekoliko puta tokom sat vremena koliko je trajalo ajkulino "proganjanje" ove porodice i pokušaja da im otme ribarski ulov.

Porodica je ipak uspela da izbegne "bliži susret" sa aelikom ajkulom i vrati se na obalu bez ogrebotine.

"Tako veliko veličanstveno stvorenje. Ne cenimo ih dok ih ne vidite izbliza tamo, na njihovom terenu" Rekao je Dejvid.

Prošle godine je objavljeno da neke australijske organizacije pokušavaju da promene način na koji se govori o ajkulama kako bi promenile njihov negativan imidž.

Tako su "napadi" su preimenovani u "negativni susreti" ili "interakcije" u pokušaju da promenim naš odnos sa ovim neshvaćenim stvorenjima.

Slične kampanje već duže vreme pozivaju na promenu način ana koji se o njima govori u pokušajima da se podstaknu napori za očuvanje ove vrste.

Kurir.rs / Metro.co.uk, Foto: Youtube prtscr / TODAY

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track