MISTERIOZNI RUSKI PUKOVNIK PRONAĐEN SA METKOM U GLAVI Bio nosač nuklearnog kofera ruskog lidera, kasnije optužen za primanje mita
Ilustracija, Foto: Printscreen/Twitter

misterija

MISTERIOZNI RUSKI PUKOVNIK PRONAĐEN SA METKOM U GLAVI Bio nosač nuklearnog kofera ruskog lidera, kasnije optužen za primanje mita

Planeta -

Penzionisani pukovnik ruske Federalne službe bezbednosti Vadim Zimin, bio je navodno zadužen za nuklearni kofer koji je uvek pratio lidera Kremlja.

Zimin (53) je pronađen upucan u svojoj kući u blizini Moskve, a kako prenose strani mediji nalazi se na intenzivnoj nezi, prenosi Miror.

Penzionisani pukovnik u Federalnoj službi bezbednosti bio je zadužen za aktovku sa ruskom nuklearnom kontrolom koja uvek prati vođu Kremlja.

Poznato je da je ovu ulogu obavljao kao ađutant bivšeg predsednika Borisa Jeljcina.

Nastavio je u službi bezbednosti, uzdižući se do uloge pukovnika pod njegovim naslednikom Vladimirom Putinom, ali je nejasna njegova precizna uloga bivšeg špijuna KGB-a.

Zimin je pronađen sa ranama od vatrenog oružja u kuhinji svog stana u Krasnogorsku u Moskovskoj oblasti.

U to vreme, njegova vanbračna supruga, koja je lekarka bila je odsutna i lečila je ranjene sa ratišta u Ukrajini.

Do pucnjave je došlo u trenutku kada se Zimin suočavao sa krivičnom istragom zbog navodnog primanja mita nakon što se pridružio carinskoj službi na visokoj funkciji, izvestio je Moskovski komsomolet.

Zbog krivičnog dela bio je u kućnom pritvoru. On je negirao bilo kakve optužbe.

Zimina je pronašao njegov brat - koji je navodno bio u kupatilu u vreme pucnjave u ponedeljak. Ležao je u lokvi krvi sa ranom na glavi.

Pored njega je bio pištolj Iž 79-9TM. Postoji samo jedna slika tajnog pukovnika.

U nuklearnom koferu se nalazi lansirni aparat za strateške rakete Kremlja.

Poznato je da Putin ismeva Zapad insistirajući da je oficir koji nosi nuklearne šifre vidljiv i da je pored njega. On je to učinio u aprilu kada je prisustvovao sahrani ultranacionalističkog političara Vladimira Žirinovskog u Moskvi.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track