EPSKI KVAR Raketa se vratila na mesto odakle je ispaljena i eksplodirala: Ogromna vatrena kugla osvetlila deo Ukrajine VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

rat u ukrajini

EPSKI KVAR Raketa se vratila na mesto odakle je ispaljena i eksplodirala: Ogromna vatrena kugla osvetlila deo Ukrajine VIDEO

Planeta -

Po društvenim mrežama kruži snimak koji navodno prikazuje trenutak kada se ruski sistem protivvazdušne odbrane pokvario i njihov projektil promenio putanju i vratio se ka tački odakle je ispaljen.

U ukrajinskom gradu Alčevsku u regionu Luganska, ruska raketa protivvazdušne odbrane navodno je promenila putanju nakon lansiranja i eksplodirala blizu samog sistema, preneli su lokalni mediji.

Snimak je prvo objavljen na Telegram kanalu Kijev operativ, ali nezavisne potvrde da je reč o ruskoj raketi, kada se to dogodilo i gde, nema.

Na snimku se vidi kako se jedna od raketa zemlja-vazduh naglo okreće i leti u suprotnom smeru nekoliko sekundi nakon lansiranja, stvarajući veliku eksploziju pri udaru i šaljući varnice u nebo.

Eksplozija je "zapalila" i osvetlila nebo iznad mesta Alčevska koje se nalazi na 20 kilometara zapadno od Luganska.

Iako se čini da je projektil pao u blizini mesta lansiranja, još uvek nije jasno da li je bilo koja oprema uništena ili oštećena, ili da li je bilo žrtava.

Uzrok bizarnog kvara nije jasan

Ukrajinska 24TV navodi da je eksplozija izazvala požar nedaleko od stambenih zgrada u toj oblasti.

Rusija nije, kao i obično, komentarisala izveštaje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track