DVOSTRUKI ŽIVOT SERGEJA LAVROVA Ovo je navodno najveća tajna Putinove desne ruke, ruskog šefa diplomatije (FOTO)
Foto: - / Sputnik / Profimedia

tvrdnje kolega alekseja navaljnog

DVOSTRUKI ŽIVOT SERGEJA LAVROVA Ovo je navodno najveća tajna Putinove desne ruke, ruskog šefa diplomatije (FOTO)

Planeta -

Britanske sankcije Rusiji koje su uvedene krajem marta otkrile su navodno u tom procesu i deo navodnog ''tajnog života'' ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.

U svojoj listi od 65 novih pojedinaca i organizacija na meti za ''pomaganje ruskoj invaziji na Ukrajinu'', izgleda da je britanski Forin ofis uspeo da ''prozove'' Lavrovljevu ''tajnu porodicu'' u Londonu, uključujući Polinu Kovalovu, koju predstavlja kao svoju pastorku.

Kako prenosi britanski tabloid Dejli bist, čini se da uvrštavanje Kovaleva na listu potvrđuje iscrpno izveštavanje tima neprijatelja Kremlja Alekseja Navaljnog da Lavrov (71) živi ''dvostrukim životom'' skoro dve decenije.

Onaj koji uključuje ''tajnu ženu'', koju su Navaljnijevi saveznici identifikovali kao Svetlanu Poljakovu, glumicu i ugostiteljku koja ima uticaj u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova.

- Izvor u Ministarstvu spoljnih poslova rekao je novinarima da celo ministarstvo zna da je ova žena Lavrovljeva žena. I skoro najuticajnija ličnost u ministarstvu spoljnih poslova. Može da otpusti koga ne voli, navodi se u izveštaju tima Navaljnog referišući na Svetlanu Poljakovu.

Polina Kovaleva je navodno ćerka Poljakove iz ranijeg braka. Rečeno je da živi u raskošnom stanu u Kensingtonu koji je kupila za neverovatnih 4,4 miliona funti (5,8 miliona dolara) kada je imala 21 godinu.

Putinovi prijatelji često imaju dve porodice u isto vreme. Sam Putin, dok je bio u braku sa Ljudmilom Putinom, imao je navodno drugu porodicu sa bivšom gimnastičarkom Alinom Kabaevom. Ministar odbrane Sergej Šojgu je istovremeno imao dve žene i sa kojima ima decu. I Lavrov se ne razlikuje, napisala je pre nekoliko meseci na Tviteru novinarka Marija Pevčik.

Lavrov je imao ''zvaničnu'' ženu poslednjih 50 godina. Međutim, godinama niko nije čuo za nju niti ih video zajedno u javnosti. Za razliku od ove dame, Svetlane Poljakove. Ona je prava supruga, zajedno su od ranih 2000-ih, dodaje novinarka.

Ta žena je, navodno, kako na Tviteru piše Pevčikova kupila je stan u Moskvi vredan 6-8 miliona dolara.

Na slici ispod možete videti Svetlaninu kolekciju automobila. Nije loše za nezaposlenu damu, piše ona.

Svetlana takođe prati Lavrova na svakom zvaničnom putovanju u inostranstvo. Ponekad čak povede svoju majku od 78 godina. Cela porodica Lavrovljeve druge žene ima diplomatske pasoše. Pevčikova čak tvrdi da su novinari saznali da je Poljakova koristila specijalni avion Ministarstva inostranih poslova više od 60 puta za lične potrebe.

Glamurozna mlada Polina je njena ćerka iz prethodnog braka. Postoji slika koju je Polina snimila u kući svoje majke u Moskvi, gde se na stolu vide portreti Lavrova.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track