RUSI OBJAVILI SNIMAK IZ HELIKOPTERA Uništili smo ukrajinsko komandno mesto VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

rat u ukrajini

RUSI OBJAVILI SNIMAK IZ HELIKOPTERA Uništili smo ukrajinsko komandno mesto VIDEO

Planeta -

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je snimke sa jurišnih helikoptera Mi-35 za koje kažu da su u Ukrajini uništili "zapovedna mesta i oklopna vozila" ukrajinske vojske.

Na snimku se vidi helikopter koji leti brzinom većom od 200 kilometara na sat na visini od pet do sedam metara, zatim se naglo uzdiže i ispaljuje rakete. Ovaj manevar se izvodi za gađanje ciljeva na velikoj udaljenosti nenavođenim projektilima, pišu RIA Novosti.

- Radili su u paru, meta je, prema izveštajima pešadije, uništena, zadatak je postignut, rekao je zapovednik posade.

Komandant tvrdi da je tokom misije helikopter napadnut, ali je odbrambeni sistem preusmerio projektile pa niko nije povređen.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja