TRENUTNO SMO RASTAVLJENI Prva dama Ukrajine kaže da je njen, kao i brakovi ostalih, "na pauzi" zbog rata: To nije normalno!
Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS, EPA Ukrainian Presidential Press S

rat u ukrajini

TRENUTNO SMO RASTAVLJENI Prva dama Ukrajine kaže da je njen, kao i brakovi ostalih, "na pauzi" zbog rata: To nije normalno!

Planeta -

Prva dama Ukrajine, Olena Zelenska rekla je da je njen brak "na pauzi" zbog rata i da ona i njen suprug, Volodimir Zelenski "jedva čekaju" da budu zajedno sa decom.

Zelenska je u intervjuu za CNN rekla Kristijan Amanpur da retko viđa supruga, predsednika Volodimira Zelenskog i dodala da "nije normalno" da njihova deca sa ocem komuniciraju samo preko telefona.

Zelenski su odbili da se evakuišu iz Ukrajine na početku rata i ostali su u Kijevu, gde je Zelenski odseo u predsedničkoj palati okružen savetnicima, dok su gospođa Zelenski i deca prebačeni na sigurno. Zbog toga se par viđa retko i kratko.

"To nije normalno. Nije normalan odnos kada deca ne mogu da vide oca i moraju da razgovaraju sa njim telefonom. Dakle, naša veza je na pauzi, baš kao i za sve Ukrajince“, rekla je ona. "Mi... čekamo da se ponovo okupimo, da ponovo budemo zajedno, da provodimo večeri zajedno, da razgovaramo sa decom o njihovim stvarima."

Zelenska (44) je rekla i da, iako joj je bilo lakše da objasni 17-godišnjoj ćerki šta se dešava, njen devetogodišnji sin stalno pita gde mu je otac.

"Verujem da su deca sve jasno shvatila od prvog trenutka. Moj sin, pa, trudio se da bude dovoljno hrabar. Stalno je pitao za tatu, šta radi za odbranu zemlje", ispričala je ona američkim gledaocima.

Prva dama Ukrajine tvrdi i da je njen sin počeo da daje ocu vojne savete. "[Moj sin] će biti politikolog, on sve zna, daje nam vojne savete svima, a i ocu... Kakve tenkove, avione, helikoptere treba da kupimo, šta nam nedostaje. Koje zemlje nam ne pomažu, koje nam pomažu. On je vojni stručnjak, sa njim možete da pričate o tome mesecima", rekla je Zelenska.

Ukrajinski predsednik i prva dama u braku su skoro dve decenije i imaju dvoje dece.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track