07:32

ILI POBEĐUJE RUSIJA, ILI IZBIJA TREĆI SVETSKI RAT! Šok prognoza stručnjaka: Ceo ISLAMSKI SVET staje na Putinovu stranu

nemaju sumnje

ILI POBEĐUJE RUSIJA, ILI IZBIJA TREĆI SVETSKI RAT! Šok prognoza stručnjaka: Ceo ISLAMSKI SVET staje na Putinovu stranu

Planeta -

Nakon četiri meseca ratnih sukoba u Ukrajini situacija je takva da Zapad neće dozvoliti da Ukrajina bude poražena, ali na drugoj strani Rusija neće dozvoliti da ona pobedi.

Ukrajina, rat, Donjeck
foto: EPA/STR

Kada imamo takvu situaciju i takvo raspoloženje na obe strane, a nijedna od zaiteresovanih strana u sukobu zaista nema kapacitet da porazi onu drugu i da je primora da odustane od svojih ciljeva i uverenja, imamo sasvim izvesno strašnu ratnu sagu koja može da potraje godinama

Pisac i publicista Dejan Lučić i prof.dr Ilija Kajtez sa Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost analizirali su trenutnu situaciju u Ukrajini u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Lučić i prof. dr Kajtez složno su izneli svoj stav da nema sumnje da će Rusija pobediti.

- Rusija će da pobedi. Rusija je 5, 10 godina ispred Zapada. Ukrajina više nema profesionalnu vojsku, počeće da jure žene da idu na front. U ratovima ne odlučuje politička volja nego sila. Pošto je Rusija sila, ona namerno prolongira rat. Rat Rusije je prema NATO paktu, što duže rat traje to se NATO brže raspada. Pitanje je trenutka kad će zbog ekonomske situacije Italija, Mađarska, Češka i ostali da se pobune - rekao je Lučić.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Prof. dr Kajtez istakao je da je potpuno jasno da zapadna civilizacija neće više biti vladajuća.

- Potpuno se slažem sa mišljenjem Lučića, nema sumnje da će Rusija da pobedi. Ono što je važno, rat je ovde sporedan. Ovde se odvija rat za mnogo važnija druga svetska pitanja. Pitanje energenata, dedolarizacija, nametnuto jedinstvo NATO i Zapadne Evrope. Pitanje je kada će te pukotine biti sve veće.Postoje dva scenarija, da Rusija pobedi ili da izbije treći svetski rat. Suštinski, rat između unipolarnog sveta i multipolarizma nezadrživo napreduje. Ono što je najvažnije, celokupan islamski svet je na strani Rusije ili nije protiv Rusije. Oni imaju iskustva sa Zapadom i Amerikom. Islam i pravoslavlje su sada na istoj liniji. Ovde se pobednik zna i potpuno je jasno da zapadna civilizacija neće više biti vladajuća - rekao je prof. dr Kajtez.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

15:17

AMERIKA SPREMA RAT U EVROPI Kovač UPOZORAVA na strašan scenario: SAD se neće direktno umešati OTKRIO NA KOGA NATO RAČUNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track