OVAKO SU RUSKE SNAGE DOKAZALE ZAUZIMANJE LISIČANSKA! Crvena zastava se zavijorila nad razorenim sedištem lokalnih vlasti (VIDEO)
Foto: Screenshot Ria Novosti

rat u ukrajini

OVAKO SU RUSKE SNAGE DOKAZALE ZAUZIMANJE LISIČANSKA! Crvena zastava se zavijorila nad razorenim sedištem lokalnih vlasti (VIDEO)

Planeta -

Lisičansk je zauzet i pod kontrolom je savezničkih snaga, javlja dopisnik RIA Novosti sa lica mesta.

Napuštajući grad, ukrajinski vojnici su digli u vazduh i uništili neke od važnih administrativnih zgrada, uključujući gradsku većnicu. 6. Platovski kozački puk LNR izvestio je da je planirano da se Belogorovka oslobodi do kraja dana.

Pored toga, na upravnoj zgradi postavljen je i Barjak pobede. Kako je rekao stanovnik Lisičanska, Oružane snage Ukrajine „sve su raznele, sve spalile“.

"Želimo da 9. maj, želimo drugi septembar - ovo je dan oslobođenja grada - da slavimo kao što se slavio. Hvala vam momci. Srećni smo", rekla je ona.

Zauzvrat, šef Čečenije Ramzan Kadirov saopštio je da su Oružane snage Ukrajine pogodile kancelariju gradonačelnika projektilom Točka-U. Prema njegovim rečima, cela poenta „nacističke banditske taktike” je da se ostavi što više razaranja, a da se onda okrivi Rusija. Osim toga, ukrajinski militanti nisu dozvolili stanovnicima da napuste grad, ali su sada „odahnuli“ i zahvalili se oslobodiocima, dodao je Kadirov.

Ruska vojska je u protekla tri dana, zajedno sa borcima jedinica LNR, oslobodila i Rafineriju nafte Lisičansk, rudnik Matrosskaja, fabriku želatina i selo Topolevka.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track