O NESTALIM HAUBICAMA SE OGLASILI I UKRAJINCI: Nije istina da smo ih prodali, ovo je njihova prava sudbina!
Foto: Youtube screenshot/ Mobile Archives, Shutterstock

demanti

O NESTALIM HAUBICAMA SE OGLASILI I UKRAJINCI: Nije istina da smo ih prodali, ovo je njihova prava sudbina!

Planeta -

Centar za suzbijanje dezinformacija pri Savetu za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine pokušao je da se opravda u kontekstu priče o prodaji francuskih samohodnih topova Cezar 155 mm. O tome pišu RIA Novosti, pozivajući se na Telegram kanal odeljenja.

Napominje se da su se na bugarskom vojnom portalu pojavile informacije da su vojno osoblje Oružanih snaga Ukrajine navodno prodalo dve francuske haubice ruskoj vojsci. Za svaku instalaciju tražili su 120.000 dolara, dok je realna cena takvog oružja 7 miliona dolara, prenosi ruska agencija

Mediji su izvestili o prodaji francuskog oružja Ukrajini koje je Rusija dala

Iz centra su saopštili da su ovu priču ranije demantovali. Zaposleni su naveli da je francuski političar Režis Kastelnau, koji je prvi govorio o situaciji sa samohodnim topovima, izvestio da su haubice zarobili vojnici Oružanih snaga Rusije, a ne kupili.

"Zarobljene, a ne prodate", naglasili su.

Osim toga, navodi centar, francuski generalštab je izrazio sumnju u pouzdanost informacija objavljenih na Kastelnauovoj stranici u društvenim mrežama.

Na osnovu toga, pres-služba tvrdi da podaci o prodaji haubica ne odgovaraju stvarnosti.

Agencija podseća da su se predstavnici kompanije Uralvagonzavod, u komentarima na post francuskog političara, zahvalili francuskom predsedniku Emanuelu Makronu na dobijenim ihaubicama poručili da će „biti od koristi u privredi“.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track