RUSKE SNAGE PROMENILE TAKTIKU U DONBASU: Čelnik DNR otkrio zašto više neće biti velikih opkoljavanja ukrajinskih snaga!
Foto: - / Sputnik / Profimedia

ukrajina

RUSKE SNAGE PROMENILE TAKTIKU U DONBASU: Čelnik DNR otkrio zašto više neće biti velikih opkoljavanja ukrajinskih snaga!

Planeta -

Eduard Basurin, zamenik načelnika Narodne milicije DNR, rekao je na brifingu da se taktika promenila tokom operacija. Sa velikog pokrivanja prešli su na „sistem“ malih kotlova, prenosi TASS.

„Taktika specijalne operacije se promenila, nema većeg opkoljavanja neprijatelja koji se nalazi u Donbasu. Biće sečen i postepeno uništavan u malim delovima“, objasnio je Basurin.

On je pojasnio da se savezničke snage bore oko Marinke, trenutno je kontrolišu dve trećine. Peski je pod gotovo potpunom kontrolom, čišćenje se nastavlja.

Napad na Avdijevku, prema Basurinovim rečima, nije planiran. Ona je okružena. Posle toga, ukrajinska vojska će se ili predati ili poginuti.

Borbe se vode i na severu DNR, dodao je zamenik šefa NM DNR. U Artemovsku i Soledaru vojnici se bore u industrijskim zonama.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/TASS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja