Najnovije vesti

POSLEDNJE REČI BABA VANGE LEDE KRV U ŽILAMA Ovako je pričala o 3. svetskom ratu MALO KO ZNA ZA NJENU TAJNU POSETU SRBIJI
Foto: Profimedia, Printscreen YouTube

bugarska proročica

POSLEDNJE REČI BABA VANGE LEDE KRV U ŽILAMA Ovako je pričala o 3. svetskom ratu MALO KO ZNA ZA NJENU TAJNU POSETU SRBIJI

Planeta

Na današnji dan 1996. godine umrla je čuvena bugarska proročica Baba Vanga

Baba Vanga ili Vangelija Dimitrova, devojačko Pandeva rođena je 1911. godine u Strumici, u Makedoniji.

Kod Baba Vange su po predviđanja dolazili ljudi sa čitavog Balkana, Evrope i iz mnogih delova sveta.

Baba Vanga
foto: Profimedia, Printskrin / You Tube

Posetili su je najveći svetski moćnici, ali i siromašni iz njenog sela. Pripisuju joj da je predvidela sudbine Hitlera, Putina, Gorbačova, Staljina, Lejdi Di, Džeki Kenedi, kao i najveće svetske tragedije.

Baba Vanga
foto: Printscreen/YouTube

Podsetimo, Vanga je predskazala i da će njen dar da nasledi slepa devojčica iz Francuske, kao i da će 2010. godine da počne uvod u Treći svetski rat – prvo u zemljama gde će narod međusobno da se ubija, pa će se konflikt kasnije proširiti na celi svet. Vanga je navodno predviđala da će do 2043. godine Evropom zavladati Islam.

Mnogi nisu verovali u njen "dar".

Često je bila viđana u društvu bugarskog vođe komunističe partije Todora Živkova, te se misli da je tim kanalom i na taj način dobijala informacije od tajnih službi.

SLEPILO I POSETA SRBIJI

Na savet komšija poslali su 1926. godine slepu devojčicu Vangu u "Dom za slepe" u Zemunu, gde je provela dve godine. Bugarka je u Dom upisana pod srpskim imenom i prezimenom, kao Anđelija Tasić.

Pre toga, lekari joj nisu mogli pomoći. Navodno, dve operacije u Skoplju i jedna u Beogradu nisu imale nikakvog efekta.

Videla je i svoju smrt. "Stanje joj se jako pogoršalo," konstatovali su u ponoć 10. avgusta 1996. godine.

- Živeću onoliko koliko mi je suđeno da živim na ovom svetu - rekla je jednom Baba Vanga

Vangina dalja rođaka, koja je do poslednjeg trenutka bila kraj njenog uzglavlja, posvedočila je da je proročica u tom trenutku zatražila čašu vode, koru hleba i da je - temeljno okupaju! Tad je rekla:

"E, sad je sve u redu!"

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

PLAVOGLAVI ĆE POBEDITI SEDOGLAVOG! Čuveni prorok predvideo kako će se OKONČATI RAT U UKRAJINI, evo šta će biti sa RUSIJOM
07:43

PLAVOGLAVI ĆE POBEDITI SEDOGLAVOG! Čuveni prorok predvideo kako će se OKONČATI RAT U UKRAJINI, evo šta će biti sa RUSIJOM

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track