SVE NESTAJE U SEKUNDI: Ovako izgledaju navodni ruski napadi termobaričnim bombama u Donjecku (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

rat u ukrajini

SVE NESTAJE U SEKUNDI: Ovako izgledaju navodni ruski napadi termobaričnim bombama u Donjecku (VIDEO)

Planeta -

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci navodnog napada ruske vojske termobaričnim bombama.

Rusija je navodno, kako se navodi na Tviteru, upotrebila zabranjeno oružje za uništavanje stambene zgrade u selu Piski, u okupiranom Donjecku, piše britanski Ekspres.

Rusija je optužena u prvim danima invazije na Ukrajinu da je koristila termobarično oružje u svojim naporima da eliminišu ukrajinske odbrambene snage.

Termobarične bombe, poznate i kao vakuum bombe, eksploatišu kiseonik iz zone deflagracije da bi generisale eksplozije visoke temperature koje su sposobne da dezintegrišu sve u svojoj okolini.

Njihova upotreba protiv civila zabranjena je Konvencijom Ujedinjenih nacija o određenom konvencionalnom oružju.

Za moskovske vojnike se sada tvrdi da se hvale kako su postavili razorno oružje u okupiranoj oblasti Donjecka nakon što su se pojavili snimci koji pokazuju kako je stambena zgrada u Piskiju uništena.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Ekspres

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track