UKRAJINCI UDARILI NA VAGNER GRUPU? HIMARSOM gađali njihov štab u Popasni, na licu mesta bio i osnivač jedninice Jevgenij Prigožin?
Foto: Profimedia

rat u Ukrajini

UKRAJINCI UDARILI NA VAGNER GRUPU? HIMARSOM gađali njihov štab u Popasni, na licu mesta bio i osnivač jedninice Jevgenij Prigožin?

Planeta -

Jednu od lokacija privatne vojne kompanije (PMK) „Vagner“ u Popasni navodno su pogodile Oružane snage Ukrajine (AFU). Ovo je na svom Telegram kanalu objavio vojni dopisnik Jurij Kotenok, prenosi Lenta.ru

Prema njegovim rečima, izvori u Donbasu potvrđuju ovu informaciju.

Kotenok je takođe izvestio da je udar verovatno bio iz bacača HIMARS.

-Ukrajinski resursi govore i o smrti Prigožina, mi to ne potvrđujemo, dodao je on.

Kako prenosi Odesa Žurnal, prema nekim informacijama na mestu napada se nalazio i osnivač Vagner Grupe Jevgenij Prigožin (poznat i kao ''Putinov kuvar), ali nemaju potvrdu te informacije.

O napadu u Popasni oglasio se i Serhij Hajdaj, ukrajinski guverner Luganske oblasti.

Fotografije za koje su objavljene na društvenoj mreži Telegram pokazuju štetu nanetu štetu., prenosi BBC.

Prema sajtu Ruska Vesna, ima mrtvih i ranjenih, njihov broj nije preciziran. Nema zvanične potvrde ove informacije.

Ranije je objavljeno da su borci PMC-a ušli u zonu položaja gde je ukrajinska vojska rasporedila američke višecevne raketne sisteme (MLRS) HIMARS. Vojni ekspert Boris Rožin rekao je da je vojska, uz podršku ruske artiljerije, „uspela da uđe u Artemovsk“. On je napomenuo da su borbe trenutno u toku u gradu - trupe su prešle u ulicu Patrisa Lumumbe.

Kako podseća BBC, ukrajinske snage sada imaju nekoliko američkih artiljerijskih raketnih sistema HIMARS čije rakete mogu da pogode ruske mete daleko od linija fronta.

-Nema više Vagnerovog štaba u Popasni. Hvala HIMARS-u i oružanim snagama Ukrajine, napisao je ukrajinski poslanik Oleksij Hončarenko na “Fejsbuku”.

Popasna leži južno od Severodonjecka u Luganskoj oblasti koja je sada pod potpunom kontrolom ruskih snaga.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track