PUTINU RADE IZA LEĐA? Britanski mediji: Visoki zvaničnik Kremlja u tajnosti kontaktirao zapadne službe
Foto: PA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL

zabrinutost među elitom raste

PUTINU RADE IZA LEĐA? Britanski mediji: Visoki zvaničnik Kremlja u tajnosti kontaktirao zapadne službe

Planeta -

Visoko pozicionirani zvaničnik Kremlja navodno se tajno obratio Zapadu da pomogne u okončanju invazije na Ukrajinu, rečeno je sinoć.

Kako javlja britanski Miror, tajni član elite okružene oko predsednika Rusije Vladimira Putina navodno je otkrio da je Kremlj u panici i očajnički želi da se okonča rat u Ukrajini.

Mediji navode da taj izvor nudi da se započnu pregovori kako bi se prekinula borbena dejstva.

Zapanjujuće tvrdnje o tom potezu iznete su u izveštaju koji je prosleđen zapadnim obaveštajnim agencijama. Veruje se da su visoki oficiri i zvaničnici bliski Putinu uznemireni oštrim zapadnim sankcijama i propalom ekonomijom izazvanom ratom.

Neke ličnosti Kremlja su takođe zabrinute zbog sve alarmantnijih poteza koji se preduzimaju, kao što su borbe u nuklearnoj elektrani Zaporožje u Ukrajini.

Nuklearna Zaporožje
Nuklearna Zaporožjefoto: EPA-EFE/RUSSIAN EMERGENCIES MINISTRY

Miror smatra da je kontakt najverovatnije uspostavljen sa američkom agencijom CIA ili sa nekim od zapadnih diplomata, a isti medij navodi da je to učinjeno Putinu iza leđa.

U dokumentu se navodi: „Predstavnik Putinovog unutrašnjeg kruga poslao je signal Zapadu o želji za pregovorima. Raspoloženje kremaljske elite je panično“.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Miror

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track