SNAŽNE EKSPLOZIJE ODJEKNULE U NIKOLAJEVU! Gradonačelnik poručio: Ostanite u skloništima do kraja uzbune za vazdušni napad (FOTO)
Foto: EPA-EFE/GEORGE IVANCHENKO

RAT U UKRAJINI

SNAŽNE EKSPLOZIJE ODJEKNULE U NIKOLAJEVU! Gradonačelnik poručio: Ostanite u skloništima do kraja uzbune za vazdušni napad (FOTO)

Planeta -

Serija snažnih eksplozija odjeknula je u Nikolajevu, objavio je gradonačelnik Aleksandar Senkevič.

-Snažne eksplozije u Nikolajevu. Možete ih čuti u različitim delovima grada. Ostanite u skloništima do kraja uzbune za vazdušni napad, rekao je Senkevič.

-Gađali su još jedan univerzitet u Nikolajevu - našu Mogiljanku. Pre nekoliko dana sam objavio snimak i pokazao da tamo nema vojne baze. Da tamo rade obični ljudi sa univerziteta: prihvataju dokumenta kandidata, izdaju diplome . A večeras su ga pogodile dve ruske rakete. Oni su pravi teroristi koji, krijući se iza svoje propagande, nastavljaju da cinično uništavaju naše obrazovne institucije. U vreme granatiranja na univerzitetu je bio samo stražar. Na sreću, on nije bio povređeni, rekao je on, a prenosi ukrajinska agencija Unian.

Ruske snage su raketirale Odesku oblast, saopštio je portparol Odeske regionalne vojne uprave Sergej Bračuk.

-Svi detalji udara se razjašnjavaju. Detalji će biti poznati kasnije, napisao je Bračuk.

Tokom noći, ruske snage su ispalile rakete na Harkov, javlja Unian i dodaje da su lokalni kanali na Telegramu objavili da su projektili lansirani iz Belgoroda.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Unian/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track