RAZORNA OLUJA U CENTRALNOJ ITALIJI: Dvoje stradalo od palog drveća! Evo kako vrti panoramski točak! VIDEO
Foto: Screenshot

Nepogoda

RAZORNA OLUJA U CENTRALNOJ ITALIJI: Dvoje stradalo od palog drveća! Evo kako vrti panoramski točak! VIDEO

Planeta -

Dve osobe su poginule u padu drveća u centralnoj Italiji u četvrtak, kada su snažne oluje pogodile nekoliko regiona posle višenedeljnih izuzetno visokih temperatura, saopštile su spasilačke službe.

Italijanska jedinica civilne zaštite saopštila je da će loše vreme tokom noći zahvatiti jug i izdala upozorenja za petak za 11 od 20 regiona u zemlji.

U odvojenim incidentima u Toskani, jedan muškarac i žena su nasmrt prignječeni drvećem, dok su četiri osobe povređene kada je drvo palo u kampu u istom regionu.

Na snimku se vidi kako se panoramski točak divlje vrti van kontrole u ​​toskanskom letovalištu Piombino, a najmanje jedno od metalnih sedišta sa baldahinom odletelo je u vazduh. U to vreme niko nije bio u vožnji i nije bilo izveštaja o povređenima.

„Talas razaranja zapljuskuje Toskanu“, rekao je predsednik regiona Eugenio Đani u saopštenju u kojem je najavljeno vanredno stanje u oblasti bogatoj umetnostima.

Dalje na sever, jaki vetrovi su odneli velike kišobrane kafića preko trga Svetog Marka u Veneciji, dok su delovi zida oduvani sa susednog zvonika.

Vetar je duvao više od 140 kilometara na sat u nekim delovima severne Italije, oštetivši letovališta u Liguriji i Toskani, rekli su meteorolozi.

Dok su kiša i oluja udarali po severu, veći deo južne Italije ostao je u zagrljaju toplotnog talasa, sa temperaturom koja se penje blizu 40 stepeni Celzijusa (104 stepena F) u delovima Sicilije.

Vatrogasci su ugasili požar na malom ostrvu Pantelerija, koji je izbio u sredu i primorao desetine ljudi, uključujući modnog kreatora Đorđa Armanija, da napuste svoje domove preko noći.

Kurir.rs/Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track