KIDNAPOVANE, PREBIJANE I PONIŽAVANE! Ispovest robinje iz Gadafijevog harema: Uzimao je vijagru i imao je s*ks četiri puta dnevno
Foto: vl1 / Zuma Press / Profimedia

potresno

KIDNAPOVANE, PREBIJANE I PONIŽAVANE! Ispovest robinje iz Gadafijevog harema: Uzimao je vijagru i imao je s*ks četiri puta dnevno

Planeta -

Francuska novinarka objavila je knjigu svedočenja žena koje su bile prisiljene da uđu u harem bivšeg libijskog lidera Moamera Gadafija.

France 24 je intervjuisao autorku o iskušenjima koje su prošle žene i problemima sa kojima se suočavaju u Libiji nakon Gadafija.

Mlade i lepe, one su bile kidnapovane, prebijane, ponižavane i silovane od strane libijskog lidera Muamera el Gadafija.

Kožan, novinarka francuskog lista Le Monde, sakupila je svedočenja žena koje su bile primorane da budu deo Gadafijevog harema u knjizi pod nazivom ''Plen: U Gadafijevom haremu''.

Gadafi
Gadafifoto: vl1 / Zuma Press / Profimedia

Knjiga govori o iskustvima ovih žena, čiji su životi postali noćna mora nakon što su imale nesreću da Gadafiju zapadnu za oko. Jedan primer je Soraja* (izmenjeno ime), koja je postala seksualna robinja libijskog lidera sa 15 godina.

-Bila sam jako uzbuđena jer je trebalo da vidim Moamera Gadafija uživo. Srce mi je divlje lupalo. Škola je baš mene odabrala da mu predam buket cveća. Sve se odvijalo brzo. Predala sam mu cveće, poljubila ruku i naklonila se, a Gadafi me pomilovao po glavi, ispričala je francuskoj novinarki Soraja.

U haremu su bile i druge seksualne robinje koje su zadovoljavale nezasitnog Gadafija. Navodno je uzimao vijagru i seks imao četiri puta dnevno, s različitim partnerima i partnerkama. Osim o seksu, navodno je bio zavisan i o kokainu.

Soraja kaže da je bio sadista, da ju je tukao, zlostavljao, vređao i da ju je silovao kad je imala 15 godina.

Gadafi
Gadafifoto: MIKE NELSON / AFP / Profimedia

-To je bila jedna od mojih najbolnijih istraga, rekla je novinarka.

Kako je rekla, žene su držane u podrumu njegove rezidencije, u malim sobama ili apartmanima.

-Te žene su bile primoravame da se pred njim pojavljuju u donjem vešu, mogao je da dolazi u bilo koje doba dana i noći. Bile su silovane, premlaćivane, podvrgnute najgorim vrstama seksualnog ponižavanja. Za Gadafija je silovanje bilo oružje... način dominacije nad drugima – ženama, očigledno, jer je to bilo lako, ali i muškarcima, posedovanjem njihovih žena i ćerki, objasnila je novinarka.

Gadafi
Gadafifoto: vl1 / Zuma Press / Profimedia

Slično, primorao je neke od svojih ministara da imaju seks sa njim. Isto je činio i sa pojedinim plemenskim poglavicama, diplomatama i vojnim činovnicima nad kojima je želeo da prevlada.

Znamo da je Gadafi, koji je sanjao da bude afrički ''kralj kraljeva“, imao seks sa nekoliko žena i ćerki šefova afričkih država. Naravno, nije ih silovao… ali ih je namamio gomilom novca ili raskošnim drangulijama, dodala je ona.

Kada je nakratko napustio Libiju, pratio ga je deo njegovog harema, posebno Mabruka Čerif, žena koja je uvek bila na njegovoj strani. Ona je bila zadužena da ga ''snabdeva'' mladim ženama, a ponekad i mladićima.

Kada je došla u Pariz, njen glavni zadatak je bio da regrutuje mlade žene da ih vrate u Libiju. Tokom svojih boravaka u parizu, odsela bi u veoma prestižnom hotelu na Jelisejskim poljima.

Jedan važan francuski diplomata mi je jednom rekao da ona ''kupuje'' u Parizu, a to ne bi bilo moguće bez pomoći libijske ambasade.

Mora da su i francuske vlasti nešto znale, pošto su njegovi varvarski načini bili ozloglašeni na Zapadu. Ali francuski zvaničnici sigurno nisu bili svesni svega, jer većina ljudi nije znala koliko se Gadafi nasilno ponašao prema ovim ženama, ispričala je ona.

Kršio pravila muslimanske vere

Soraja je ispričala i da je Gadafi kršio sva pravila muslimanske vere. Nikada se nije molio, pušio je i pio alkohol.

Rekla je i da je verovao u crnu magiju.

Voleo plastične operacije?

Gadafi je navodno bio zavisan i od plastičnih operacija, navodi se u dokumentarcu BBC.

Plastični hirurg koji je libijski lider "delio" sa Italijanom Silvjem Berluskonijem otkrio je njegov bizaran ukus za kozmetičke intervencije - bez anestezije u ranim jutarnjim satima.

-Želeo je lipo punjenje jer pustinjski čovek ima lošu kožu, a mi smo takođe presadili kosu, objasnila je dr Lijaja Ribeiro, specijalista za povećanje grudi iz Rio de Žaneira.

Hirurg tvrdi i da je Gadafi bio vrlo drag čovek. Gadafija je operisao u tunelima ispod palate u Tripoliju za koje kaže da su izgledali kao velika, dobro opremljena bolnica, preneo je Dejli mejl.

Kurir.rs/France 24/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track