Najnovije vesti

EVO KOLIKO JE RUSA NAVODNO NAPUSTILO ZEMLJU! TAJNA SLUŽBA ALARMIRALA PUTINA: Ubeđuju ga da mora da preduzme rigorozan potez
Foto: Printscreen/Twitter

Ruske bezbednosne službe izvestile

EVO KOLIKO JE RUSA NAVODNO NAPUSTILO ZEMLJU! TAJNA SLUŽBA ALARMIRALA PUTINA: Ubeđuju ga da mora da preduzme rigorozan potez

Planeta
00:41h

Ruske bezbednosne službe izvestile su da je nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin proglasio delimičnu mobilizaciju Rusiju navodno napustilo 261.000 muškaraca.

Izvor u predsedničkoj administraciji razgovarao je o izveštaju FSB za Novu gazetu Evropa.

Diskusija u predsedničkoj administraciji o zatvaranju granica za muškarce uzrasta za mobilizaciju počela je u sredu, kada su iz bezbednosnih službi počele da stižu brojke o broju muškaraca koji su napustili Rusiju.

Najnovije informacije FSB-a koje su u nedelju, 25. septembra "prošle kroz njegovu kancelariju", navode 261.000 muškaraca koji su napustili Rusiju između srede i subote uveče.

Izvor Novaja gazeta Evropa sumnja u autentičnost podataka FSB, jer do sada granične službe FSB "nije radile tako brzo".

Vladimir Putin
foto: EPA/Gavriil Grigorov/sputnik/kremlin

"Bez obzira na, to atmosfera u administraciji je takva da će snage bezbednosti i ministarstvo odbrane moći da ubede Putina da zatvori granične izlaze pre nego što bude prekasno", rekao je izvor za Novaja gazeta Evropa.

Drugi izvor Novaja gazeta Evropa tvrdi da se nacrt naredbe šefa države o zatvaranju granica još nije pojavio.

Mobilizacija u Rusiji počela je 21. septembra. Pema rečima ruskog predsednika Vladimira Putina, regrutaciji podležu oni koji se nalaze u rezervnom sastavu vojske, imaju odgovarajuće vojne specijalnosti i borbeno iskustvo.

Dodatno, Putin je potpisao Naredbu o odlaganju služenja vojnog roka za vreme mobilizacije kojom je jedna grupa građana oslobođena ove obaveze.

Kurir.rs/Mondo/Nova gazeta Evropa

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja