DA LI SE RUSKA VOJSKA PONOVO VRAĆA U BELORUSIJU?! Šta govori vežba Beloruskih državnih železnica o prihvatu vojnih transporta!
Foto: Printscreen Twitter, Youtube prtscr / RT

otvaranje severnog pravca

DA LI SE RUSKA VOJSKA PONOVO VRAĆA U BELORUSIJU?! Šta govori vežba Beloruskih državnih železnica o prihvatu vojnih transporta!

Planeta -

Sa šuškanjem o mobilizaciji u Rusiji krenule su i teorije da uskoro sledi ponovno otvaranje severnog fronta i da ruska vojska stiže u Belorusiju.

Navodna cifra koja kruži ruskim digitalnim svetom govori o 200.000 vojnika koji će biti raspoređeni u toj zemlji. Da li će to da se ostvari tek predstoji da vidimo ili je još jedna u nizu medijskih spinova i proturenih informacija.

Belorusija, mapa
foto: Printscreen Twitter

Međutim, gde ima dima ima i vatre. U prilgo tome govori i informacija, doduše nezvanična da se Belorusija sprema za masovni prijem vojnih vozova iz Rusije.

Prema saznanjima uatora ovog teksta sprovedena je vežba BelŽD (Beloruske državne železnice) čiji zaposleni su sproveli sledeće radnje: provera mesta utovara-istovara na železničkim stanicama uz učešće službenika odeljenja BelŽD i komandi VOSO (vojna služba veze Oružanih snaga Ruske Federacije;

Izveden je remont utovarno-istovarnih platformi )po potrebi) kao i priprema vagonskih prilaza utovarno-istovarnim mestima na stanicama;

Povezivanje na železničkim stanicama istovarnih ranžirnih lokomotiva.

Posebna pažnja takođe je posvećena i izradi rasporeda kretanja vojnih ešalona duž ruta koje pokrivaju Beloruske državne železnice posle dobijanja planova o vojno ćelezničkom transportu.

Mnogi upućeni u dešavanja trenutno u Rusiji i Belorusiji ukazuju da su ovo sigurni znaci da bi ruska vojska ponovo mogla da se vrati u Belorusiju, ali ovaj put brojnija, kako po vojnicima, tako i borbenoj tehnici.

Međutim, sumnjičavih da će da se to zaista desiti je sve više, ali malo bolje upućeni tvrde da je sve većinom dogovorenom na nedavnom sastanku Putina i Lukašenka.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja