DOBRO DOŠLI KUĆI U RUSIJU! Medvedev se ponovo oglasio: Referendum je završen, rezultati su očigledni
Foto: EPA / Yulia Zyryanova / Sputnik

nASTAO HAOS

DOBRO DOŠLI KUĆI U RUSIJU! Medvedev se ponovo oglasio: Referendum je završen, rezultati su očigledni

Planeta -

Zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev u svom obraćanju preko zvaničng kanala na Telegramu u jednom danu najpre je pretio nukelarnim ratom Kijevu i Zapadu, a onda se u večernjim časovima ponovo nakratko oglasio.

Naime, Medvedev je na Telegramu napisao kratku poruku sledeće sadržine: "Referendum je završen, rezultati su očigledni. Dobro došli kući u Rusiju", napisao je Medvedev.

Inače prema ruskim izvorima, prema prvim prelim podacima u Hersonskoj oblasti 12% glasova, 97,47% birača glasalo je za pridruživanje Ruskoj Federaciji. U regionu Zaporožja, 98% glasalo je za pridruživanje Ruskoj Federaciji po rezultatima obrade 20% glasova. U DPR, nakon obrade 16,06% glasova, 98,05% onih koji su glasali za priključenje Rusiji. U LNR, 97,79% glasalo je za ulazak u Rusku Federaciju nakon obrade 14,07% glasova.

UN podržava teritorijalni integritet Ukrajine

Zamenica generalnog sekretara UN za politička pitanja Rozmari Dikarlo ponovila je danas na sastanku Saveta bezbednosti o referendumima o aneksiji Ukrajine podršku Ujedinjenih nacija "teritorijalnom integritetu Ukrajine" u okviru njenih "priznatih granica".

"Dozvolite mi da ponovim da Ujedinjene nacije ostaju u potpunosti posvećene suverenitetu, jedinstvu, nezavisnosti i teritorijalnom integritetu Ukrajine, unutar njenih međunarodno priznatih granica", izjavila je Dikarlo.

Nakon obraćanja zamenice na početku ovog sastanka obratio se ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski putem video snimka.

Kurir.rs/A.M./Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja