VEROVAO JE DA SU MU MEDVEDI PRIJATELJI: Timotija i devojku napao grizli, poslednje trenutke i jezivu borbu snimila kamera! VIDEO
Ilustracija, Foto: Matthew Cuda / Alamy / Alamy / Profimedia

tuga

VEROVAO JE DA SU MU MEDVEDI PRIJATELJI: Timotija i devojku napao grizli, poslednje trenutke i jezivu borbu snimila kamera! VIDEO

Planeta -

Timoti Tredvel je mislio da su medvedi njegovi prijatelji.

Svakog leta tokom 13 godina, bivši zavisnik od heroina odlazio bi na Aljasku da bi proveo mesece kampujući sa divljim grizlijima.

Ovaj 46-godišnjak je ćaskao, igrao se i čak dodirivao medvede, koje je imenovao i svrstao u svoje poverenike.

Uprkos upozorenjima prijatelja i porodice o opasnostima, Timoti veruje da je bio u vezi sa medvedima, insistirajući da su pogrešno shvaćeni.

Ali sreća mu je okrenula leđa jedne olujne oktobarske večeri kada je, samo nekoliko sati od kada je trebalo da ga pokupi hidroavionom da se vrati kući na zimu, izugrižen na smrt pred devojkom Ejmi Hugenard (37), pre nego što se medved napao nju.

Pilot vazdušnog taksija Vili Fulton je odmah znao šta se dogodilo kada je sleteo u Nacionalni park Katmai da bi pokupio dvojac samo 24 sata nakon poslednjeg razgovora sa Timotijem.

Umesto da nađemo par kako čeka na obali, zavladala je jeziva tišina i „medved najzlobnijeg izgleda“ sedeo je na hrpi ljudskih ostataka i hranio se iz ljudskih grudi.

Timovi i Ejmovi šatori su pronađeni srušeni i pocepani, a njihova večernja užina je ležala otvorena i netaknuta. Cipele su im bile uredno položene pored vrata.

Ispred jednog šatora ležala je 3 metra visoka gomila trave, blata, granja i ostataka, dok je rendžer Džo Elis primetio prste i ruku koja je virila iz groteskne gomile.

U blizini su pronašli ono što je ostalo od Timove izlomljene glave povezano sa malim komadom kičme. Pronađena mu je i desna ruka, a ručni sat je još uvek pričvršćen.

Ali video kamera u Timovom šatoru je bila ta koja bi pružila punu zastrašujuću sliku onoga što se zaista dogodilo.

Tim je zabeležio sve svoje interakcije sa medvedima i svirepi napad nije bio izuzetak. Ali u svojoj panici, ni on ni Amie nisu imali vremena da uklone sočivo, što je rezultiralo šest dugih minuta zvuka koji ledi krv.

Počinje tako što uplašena Amie pita da li je medved još tamo pre nego što Tim vrisne: "Izlazi odavde! Ubiću me ovde!"

Čuje se zatvarač šatora dok Amie juri u oluju i viče svom dečku da se 'pretvara da je mrtav'. Čini se da njeni vriskovi i povici deluju i medved ispušta Tima iz stiska, ali čim ona krene u pomoć, vraća se, očigledno još jednom stežući čeljusti oko njegove glave i povlačeći ga prema šipražju.

Izbezumljen, Tim vrišti Ejmi da 'udari medveda', a ona mu govori da se ''uzvrati' pre nego što ga napadne tiganjem.

Medved je zlokobno ćutljiv, a Timovi povici ustupaju mesto jaucima pre nego što se Ejmi uspaniči i ispusti seriju vriskova od kojih podilazi jeza.

Tu snimak prestaje.

Delovi kolica pronađeni su u kamenolomu Linač, istočno od Invernesa, koji je pretražila policija tokom istrage o ubistvu Čovek koji je ubio ljubavnika i malog sina umreće u zatvoru pošto je 45-godišnja misterija rešena

Kada je medved upucan, istražitelji su iz stomaka 28-godišnjeg mužjaka od 500 kilograma, za kojeg se tvrdi da se te sezone mučio da se prehrani zbog starosti i polomljenih zuba, izvukli četiri vreće za smeće pune ljudskih ostataka.

Prema Vilijevim rečima, Tim je ranije pokušao da se sprijatelji sa medvedom, ali se to „nikada nije dogodilo“.

Napad iz oktobra 2003. bio je tema nagrađivanog dokumentarnog filma Grizli Men autora Vernera Hercoga, koji je otkrio kako se Amie plašila medveda i mislila da je njen dečko 'pakleno spreman da uništi'. Rekla je Timu da će putovanje biti njeno poslednje i čekao ju je novi posao u Kaliforniji.

Što se tiče snimka, on je upozorio da ljudi ovo "nikada ne slušaju" i veruje se da je sklonio kod jednog prijatelja.

Kurir.rs/Mirror

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track