VOJNIK (18) KOJI JE PRATIO NJEN KOVČEG NA DAN SAHRANE PRONAĐEN MRTAV U KASARANI: Smrt je bila neočekivana, napisali istražitelji
Foto: EPA-EFE/UK PARLIAMENT/ROGER HARRIS

ništa nema sumnjivo

VOJNIK (18) KOJI JE PRATIO NJEN KOVČEG NA DAN SAHRANE PRONAĐEN MRTAV U KASARANI: Smrt je bila neočekivana, napisali istražitelji

Planeta -

Mladi vojnik Džek Burnel-Viljams (18) koji je bio deo jednice koja je hodala uz kovčeg kraljice Elizabete tokom ceremonije njene sahrane, pronađen je mrtav u kasarni Hajd Park, prenose britanski mediji.

Mladić je pronađen mrtav u kasarni u središtu Londona, a iako je smrt bila "neočekivana", policija je izjavila da se ne tereti kao sumnjiva.

"Smrt je bila neočekivana, istražena je i ne tretira se kao sumnjiva. Policajci će pomoći u pripremi izveštaja za patologa", rekao je portparol Metropoliten police

Džek je na dan sahrane najdugovečnije britanske monarhinje odigrao jednu od ključnih uloga. Bio je deo povorke koja je čuvala Elizabetin kovčeg dok je nošen na topovskom lafetu od Vestminsterske opatije do Vellington Arča.

Njegova porodica nije prestajala isticati koliko su ponosni na svog sina, a naročito jer je, kako su rekli, "Džek izvršio svoju dužnost prema kraljici na njenom posljednjem putovanju".

Smatra se da je Džek učestvovao i u nizu ceremonijalnih događaja tokom zvaničnog perioda žalosti nakon kraljičine smrti 8. septembra - uključujući čuvanje kralja Čarlsa III i starijih članova kraljevske porodice kada je kovčeg prevezen do Vestminsterske opatije.

U junu ove godine, samo mesec dana nakon što je Džek napunio 18 godina, njegova majka Laura je podjelila snimak svog sina kako učestvuje u defileu povodom proslave kraljičinog jubileja.

"Jedan od najponosnijih dana u mom životu", napisala je tada.

Tragičnu vijest sada je potvrdila na svom Facebooku, rekavši u emotivnoj objavi da je celoj porodici slomljeno srce te da su još uvijek u neverici jer su izgubili voljenog sina i brata.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track