ČEČENSKI LIDER SE OGLASIO NAKON GUBITKA LIMANA! Kadirov: Moskva da razmotri korišćenje taktičkog nuklearnog oružja u Ukrajini
Foto: Taisiya Borshigova / TASS / Profimedia

uznemirujuće

ČEČENSKI LIDER SE OGLASIO NAKON GUBITKA LIMANA! Kadirov: Moskva da razmotri korišćenje taktičkog nuklearnog oružja u Ukrajini

Planeta -

Čečenski vođa Ramzan Kadirov smatra da bi Moskva trebalo da razmotri korišćenje taktičkog nuklearnog oružja u Ukrajini nakon velikog poraza na bojnom polju.

U poruci objavljenoj na Telegramu koju prenose zapadni mediji, Kadirov je posle gubitka Limana u istočnoj Ukrajini, navodno napisao: "Po mom ličnom mišljenju, treba preduzeti drastičnije mere, sve do proglašenja vanrednog stanja u pograničnim područjima i upotrebe taktičkog nuklearnog oružja."

Pre nekoliko dana ruski predsednik Vladimir Putin potpirio je strahove o upotrebi nuklearnog oružja u ratu u Ukrajini, kada je u obraćanju javnosti rekao da će Rusija braniti svoju teritoriju i svoje ljude svim raspoloživim sredstvima, uključujući i nuklearno oružje.

Putin je juče proglasio aneksiju četiri ukrajinske regije i ponovio da će Moskva braniti Donbas, Zaporožje i Herson " svom svojom snagom i svim sredstvima koja ima".

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track