MINISTARSTVO ODBRANE BELORUSIJE: Zemlje NATO se spremaju za rat, imamo konkretne podatke
Foto: EPA / TATIANA ZENKOVICH

pripremaju trupe i infrastrukturu

MINISTARSTVO ODBRANE BELORUSIJE: Zemlje NATO se spremaju za rat, imamo konkretne podatke

Planeta -

Načelnik Ministarstva odbrane Belorusije Viktor Hrenjin saopštio je da postoje konkretne informacije da zemlje članice NATO u susedstvu Belorusije pripremaju infrastruklturu i da se spremaju za rat.

Belorusija ne može da ignoriše agresivnu politiku NATO-a i susednih zemalja, izjavio je za medije beloruski ministar odbrane Viktor Hrenjin posle sastanka koji je u Minsku 4. oktobra vodio beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko i na kome se razgovaralo o vojnoj bezbednosti zemlje, prenosi agencija BelTA.

Tokom sastanka, prema rečima ministra, detaljno je razmotrena različita dešavanja i mere za odgovor na situaciju koja se razvija.

"Situacija je danas zaista komplikovana. Jedan broj neprijateljski raspoloženih lidera susednih zemalja, nažalost, otvoreno je izneo ciljeve koje žele da postignu radeći protiv naše zemlje. Ne možemo ovo ostaviti bez pažnje", naglasio je Viktor Krenjin. "Odgovorićemo na sve pretnje koje se mogu javiti brzo, tačno i adekvatno. Za to imamo i snage i sredstva“.

Ministar odbrane je rekao da se, pod plaštom zamišljene „pretnje sa istoka“, zemlje NATO-a i susedi Belorusije ne samo militarizuju, već se i spremaju za rat.

"Oni pripremaju svoju infrastrukturu, svoje trupe. Imamo konkretne podatke. Pratimo situaciju, vidimo šta rade. Na osnovu toga planiramo konkretne i adekvatne mere reagovanja", dodao je on.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/BelTA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track