Najnovije vesti

MODERNIZOVANI BRDM-2 M2 stigao u Ukrajinu! Prikazano PRVO borbeno delovanje ovog oklopnjaka poznatog i u Srbiji! VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

OD IzVOZA DO RATA U UKRAJINI

MODERNIZOVANI BRDM-2 M2 stigao u Ukrajinu! Prikazano PRVO borbeno delovanje ovog oklopnjaka poznatog i u Srbiji! VIDEO

Planeta

Na ruskim državnim medijima i društvenim mrežama, pojavio se snimak borbenog vozila BRDM-2 M2 na borbenim zadacima u Hersonskoj oblasti. Interesantno je da ovu modifikaciju ovog oklopnog vozila ima od 2019. godine ima i Srbija, a osim nje Laos i Nikaragva.

Interesantno je da se modifikacija BRDM-2 M2 nije bila zabeležna u naoružanju ruske armije već je isključiov nuđena za izvoz, a sad se našala i u Ukrajini.

BRDM-2MS, Herson, ruska vojska, VDV, Ukrajina
foto: Printscreen/Twitter

Njima kako se može videti na snimku rukuju daljinski upravljivom borbenom stanicom sa mitraljezom KPVT kalibra 14,5 mm protiv ukrajinskih ciljeva.

Prva serija ovih unapređenih oklopnjaka data je izviđačima VDV na Hersonskom pravcu.

BRDM-2MS, Herson, ruska vojska, VDV, Ukrajina
foto: Printscreen/Twitter

Sta je zapravo BRDM-2 M2/MS

Modifikacija i unapređenje izviđačkog vozila BRDM-2 razvijena kompaniji Arzmas ali se sklapanje vrši u 61. fabrici za opravku oklopnih vozila „Strelni” kod Sankt Peterburga. Ovu vrstu vozila Rusija više nema u opretivnoj upotrebi iz koje su povučeni pre sedam godina, ali se nude za izvoz ili kao donacija državama koje imaju odlične političke i vojne odnose sa Moskvom.

Prema postojećem opisu vozilo BRDM-2M namenjeni su za izviđanje u svim uslovima na kopnu i prilikom prelaska reka

Prema opisu BRDM-2M M2 je modernizovanu verzija lakog izviđačkog oklopnog vozila BRDM-2. U odnosu na staru verziju BRDM na samoj konstrukciji vozila izvršene su određene promene. Sa oklopnog vozila familije BTR -80 uzeto je oslanjanje. Takođe benzinski motor GAZ-41 zamenjen je dizel motorom GAZ-562 od 175KS, a opciono korisnicima se nudi i dizel motor Štajer D 245-9 od 136 KS.

BRDM-2MS, Herson, ruska vojska, VDV, Ukrajina
foto: Printscreen/Twitter

Vozilo je prema opisu proizvođača potpuno automatizovano i opremljeno kvalitetnom komunikacionom opremom ruske proizvodnje sa kriptozaštiom. Opremu čine radio stanice R-163 Arbalet“ i R-173 „Abzac“. Takođe vozilo ima ugrađen i GPS.

Takođe promene su izvršene i na samo telu vozila. Tako vrata za ulazak i izlazak posade su povećana i nalaze se na desnoj strani. Uklonjeni su bočni točkovi, a na gornjem telu vozila montirani su bacači dimnih kutija.

Kupola je žirostabilisana i omogućava za razliku od starijih verzija gađanje teškim mitraljezom KPVT iz pokreta. Osnovno naoružanje modernizovane verzije BRDM-2M ostao je teški mitraljez KPVT kalibra 14,5 mm koji je stabilisan i integrisan u sastav kupole BPU-1. Elevacija topa je povećana na +60. Spregnuti mitraljez kalibra 7,62 mm je ostao nepromenjen osim što je i upravljanje s njim automatizovano.

BRDM-2M ima ugrađen sistem za upravljanje vatrom. Osnovu njega čini stabilizacija naoružanja i nišanskih sprava prilikom gađanja i automatsko praćenje ose naoružanja sa osom nišanske sprave. Mogućnost blokiranja elektro-prekidača kada se naoružanje nalazi u položaju nebezbednom za otvaranje vatre.

BRDM-2MS, Herson, ruska vojska, VDV, Ukrajina
foto: Printscreen/Twitter

Nišanske sprave na BRDM-2M je trokanalna i njome upravlja komandir. Ona omogućava detekciju cilja na daljini od 5 kilometara danju i 3,5 km noću, a raspoznavanje cilja po danju do 2,7 km i noću do 1,5 km. Sprava nišandžije spregnuta je sa mitraljezima KPVZ kalibra 14,5 i PKT kalibra 7,62 mm

Modernizovana verzija BRDM-2M dobila je dodatnu balističku zaštitu, koja se sastoji od 20 ploča debljine 6 mm što omogućava zaštitu vozila od klaibra 7,62 mm i 12,7 mm sa svih strana. Prednja strana vozila takođe ima montirane balističke ploče i omogućava zaštitu posade od kalibra 14,5 mm na udaljenosti 300 metara od vozila.

Kurir.rs/Andrej Mlakar

TEHNIČKI PODACI ZA MODERNIZOVANI BRDM-2M

Broj članova posade 5 komandir, vozač, nišandžija i dva izviđača

Borbena masa 6.000 kg

Dimenzije vozila: dužina/širina/ visina 6,20m/2,43/2,58m

Motor sa turbo kompresorom 150KS

Maksimalna brzina na asfaltu 96-100 km/h

Maksimalna brzina po zemljanom putu 40-50 km/h

Brzina plovljenja 5km/h

Radijus kretanja 1.500 km

Zapremina rezervoara 320 l

MOGUĆNOST SAVLAĐIVANJA PREPREKA

Vertikalni nagib 30 stepeni

Bočni nagib 25 stepeni

UGAO PRILAZA

Sa prednje strane 43 stepena

Sa zadnje strane 33 stepena

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track