RUSKE SNAGE OSTVARILE PRODOR U DONJECKU: Zuzeli tri sela južno od Bahmuta
Foto: Printscreen/Twitter

rat u Ukrajini

RUSKE SNAGE OSTVARILE PRODOR U DONJECKU: Zuzeli tri sela južno od Bahmuta

Planeta -

Proruski separatisti koji se bore uz ruske snage u Ukrajini prijavili su danas da su zauzeli tri sela kod Bahmuta na istoku Ukrajine, u prvim osvajanjima posle teškoća na drugim frontovima.

Separatistički borci iz istočne oblasti Donjeck javili su preko Telegrama da su zauzeli sela Otradivka, Vesela Dolina i Zajceve.

Ruska vojska sinoć je objavila da je zazuzela Zajceve u svom dnevnom izveštaju.

Ta tri sela nalaze se južno od grada Bahmuta pod kontrolom ukrajinskih snaga koji ruska vojska neuspešno pokušava da zauzme mesecima.

Ovo su prva prijavljena napredovanja moskovskih snaga koje su u teškoćama zbog ukrajinske kontraofanzive pokrenute početkom septebra.

Ukrajinci su u kontraofanzivi uspeli da povrate veći deo oblasti Harkov na severoistoku, više stotina kvadratnih kilometara u oblasti Herson na jugu, kao i logistički centar Liman na istoku gde su ruske trupe za malo izbegle da budu opkoljene.

Vodja separatista u Donjecku Denis Pušilin rekao je danas da situacija blizu Limana "ostaje najteža" u regionu, gde ruske trupe rade na izgradnji odbrambene linije kod Kremine, dalje na istoku.

"Neprijatelj testira našu odbrambenu liniju danonoćno i možemo reći da se linija fronta stabilizuje", rekao je Pušilin, prenosi ruska agencija TASS. ;"Mislim da imamo sve šanse da nagomilamo snage i počnemo da oslobadjamo teritorije sa novim rezervama", dodao je on.

On je najavio slanje pojačanja ali nije rekao odakle će oni doći i da li se radi o rezervistima koje je Rusija mobilisala da bi zaustavila napredovanje ukrajinskih snaga sa više strana.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track