Najnovije vesti

"KAO ZAMENA ZA MRTVE - JEFTINI POKLONI": Ruski zvaničnik izazvao ŠOK zbog onoga što je darovao majkama POGINULIH VOJNIKA (FOTO)
Foto: Shutterstock

NADOKNADA?

"KAO ZAMENA ZA MRTVE - JEFTINI POKLONI": Ruski zvaničnik izazvao ŠOK zbog onoga što je darovao majkama POGINULIH VOJNIKA (FOTO)

Planeta
09:04h

Sergej Korostelev, šef oblasti Lgovski u ruskom regionu Kursk, odlučio je da majkama poginulih ruskih vojnika oda počast i ujedno čestita Dan majki poklanjajući im set peškira.

Ali to nije sve. "Galantni" Korostelev je uz peškire odlučio da majkama daruje i tortu, valjda kao nadoknadu za duševnu bol, piše Jutarnji list.

Dok su ispod ove objave gradskih vlasti na društvenim mrežama stanovnici uglavnom pozitivno komentisali Korostelevljov potez, naglašavajući kako je majkama poginulih vojnika pružio "nekakvu pažnju", druga priča je bila kada se vest pojavila u lokalnim kurskim medijima.

"Jako providno. Jeftini peškiri kao zamena za mrtve", samo su neki od komentara razočaranih stanovnika.

Takođe, nešto ranije je Igor Kobzev, guverner regiona Irkutsk, uručio rodbini poginulih ruskih vojnika medalje pod nazivom "Majke branilaca otadžbine" te rekao kako njihova deca sada "pripadaju državi", prenosi "Jutarnji list", dodajući da će verovatno i ove medalje biti slaba uteha za one koji su izgubili svoje najdraže.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja