MIGRANTI 11 DANA PUTOVALI NA KORMILU TANKERA: Krenuli iz Nigerije, stigli na Kanarska ostrva, obalska straža OSTALA U ŠOKU (FOTO)
Foto: Printscreen/twitter

NEVEROVATNO

MIGRANTI 11 DANA PUTOVALI NA KORMILU TANKERA: Krenuli iz Nigerije, stigli na Kanarska ostrva, obalska straža OSTALA U ŠOKU (FOTO)

Planeta -

Španska obalska straža spasila je tri migranta, koja su se skrivala na kormilu tankera, jedva se održavajući iznad vode, nakon što je stigao na Kanarska ostrva.

Naime, oni su pronašli trojicu muškaraca na tankeru za naftu nakon što je juče stigao u Las Palmas nakon čak 11 dana putovanja iz Lagosa u Nigeriji.

Obalska straža objavila je fotografiju na kojoj se mogu videti muškarci kako sede na kormilu broda pod malteškom zastavom.

Oni su potom muškarce odveli u luku, nakon čega su prebačeni u bolnicu zbog dehidracije i hipotermije, prenosi Guardian.

Zabrinjavajući podaci pokazuju da ovo nije prvi put da se migranti sakrivaju na kormilu broda. Tako su se u oktobru 2020. godine četiri osobe sklonile na kormilo naftnog tankera iz Lagosa, 10 dana se skrivajući pre nego što ih je policija otkrila nakon što je brod tada stigao u Las Palmas.

Španski podaci pokazuju da je migracija morem na arhipelag skočila za 51 odsto u prvih pet meseci ove godine u poređenju sa prethodnom godinom.

Hiljade ljudi umre svake godine na ovaj način.

(Kurir.rs/Guardian)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track