Najnovije vesti

UKRAJINSKA OSVETA ZA BEBU STRADALU U RAKETNOM NAPADU: Ukrajinci tvrde da su uništili rusku jedinicu koja je pogodila PORODILIŠTE
Foto: Printscreen/Twitter

nasmrt zgnječen

UKRAJINSKA OSVETA ZA BEBU STRADALU U RAKETNOM NAPADU: Ukrajinci tvrde da su uništili rusku jedinicu koja je pogodila PORODILIŠTE

Planeta
15:18h

Ukrajinska vojska je navodno zbrisala rusku jedinicu koja je prošle nedelje ispalila projektil na porodilište, ubivši dvodnevnog dečaka i ranivši njegovu majku.

Oleksandar Staruh, guverner regiona Zaporožja gde se nalazila bolnica, rekao je da su kijevske snage „uništile“ lanser S-300 i njegovu posadu dok su gađale ruske položaje duž linija fronta.

Staruh je otkrio informaciju na brifingu novinarima u ponedeljak, ali nije rekao tačno kada i kako je udar izveden.

Porodilište, u gradu Vilnjansku, napadnuto je u sredu prošle nedelje oko 2 sata ujutru, ubivši dečaka po imenu Sergej Podljanov, koji je nazvan najmlađom žrtvom rata u Ukrajini.

U istom udaru ranjeni su majka Marija Kamjanecka i lekar, koje su spasilačke ekipe izvukle iz ruševina zgrade.

- Jedinica raketne artiljerije koja je granatirala porodilište raketama S-300 navodno je uništena (od strane ukrajinskih snaga) – rekao je Staruh, prenosi Daily Mail.

On je rekao da su izvršeni dodatni udari na ruske snage u Melitopolju i Tokmaku i pripisao zasluge gerilskim borcima što su obezbedili svoje lokacije.

Sergej je sahranjen u četvrtak na službi kojoj je prisustvovalo 15 ljudi, uključujući majku Mariju, koja je plakala nad njegovim otvorenim kovčegom.

Dečak je bio Marijino četvrto dete, ona ima i sedmogodišnjeg sina i dve ćerke prema Vašington postu.

Sergej je umro nekoliko trenutaka nakon što je Marija završila sa dojenjem i položila ga u krevetić pored svog kreveta da spava.

Zgnječen je na smrt kad je na njega pao deo zida.

(Kurir.rs/Blic/Daily Mail)

Bonus video:

Muškarac ubio trudnicu, nađena u dvorištu prištonskog porodilišta
01:21

Muškarac ubio trudnicu, nađena u dvorištu prištonskog porodilišta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja