TRI MIG-31K HIPERZVUČNIM RAKETAMA KINŽAL VRATILI SE U RUSIJU: Beloruska opozicija likuje, a još tri letelice ostale o Belorusiji!
Foto: Printscreen/Twitter

pvo

TRI MIG-31K HIPERZVUČNIM RAKETAMA KINŽAL VRATILI SE U RUSIJU: Beloruska opozicija likuje, a još tri letelice ostale o Belorusiji!

Planeta -

Tri borbena aviona MiG-31K koja su bila raspoređena u bazi Mačulišči gde se na aerodromu nalazi 50. mešovita avijacijska baza i glavni štab PVO Belorusije, navodno su napustila tu državu i vratili se u Rusiju.

Ovu informaciju navodi beloruska opozicija da su tri aviona MiG-31K serijskih brojeva: RF-92462, RF-92339 and RF-92333 prebačeni u bazu Savasilejska kod Nižnjeg Novogord u Rusiji.

Za sada je ovu informaciju nemoguće potvrditi.

Inače ruski migovi 31K, odnosno nosači hiperzvučnih raketa tipa Kinžal stigli su u Belorusiji 14 i 15. oktobra. Šesanestog oktobra izveli su demonstrativni dvadesetominutni let iznad Minska, a do kraja novembra izveli su još pet letova duž belorusko-ukrajinske granice, zbog čega se u Kijevu oglasio alarm za vazdušnu opasnost nekoliko puta.

Inače Rusija je ukupno na beloruskim aerodromima imala 6 migova 31, a kako je verovati ovim informacijama koje kruže društvenim mrežama, taj broj sada je sveden na još tri.

Inače zbog ovih aviona NATO pakt intenzivno avionima za lektronsko osmatranje puna dva meseca je patrolirao poljsko-beloruskom i litansko-beloruskom granicom.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track