UKRAJINSKA DIPLOMATIJA TVRDI: Naše ambasade širom Evrope dobile su pakete sa krvavim sadržajem! U njemu bile životinjske oči
Foto: AP/Andrew Kravchenko

posle bombaških pošiljki

UKRAJINSKA DIPLOMATIJA TVRDI: Naše ambasade širom Evrope dobile su pakete sa krvavim sadržajem! U njemu bile životinjske oči

Planeta -

Portparol Ministarstvaspoljnih poslova Ukrajine Oleg Nikolenko objavio je kako su ambasade ove države širom Evrope primile pakete sa krvavim sadržajem.

"Nakon terorističkih napada u Španiji, ambasade u Mađarskoj, Nizozemskoj, Poljskoj, Hrvatskoj, Italiji, Austriji, Generalni konzulatima u Napulju i Krakovu, konzulat u Brnu dobili su krvave pakete. Paketi su sadržavali životinjske oči. Sami paketi su impregnirani tečnošću karakteristične boje i imali su odgovarajući miris.

Proučavamo značenje ove poruke", naveo je Nikolenko.

Objavio je i da je vandalizovan ulaz u rezidenciju ambasadora u Vatikanu, a ambasada u Kazahstanu je primilo lažnu dojavu o bombi.

"Američka ambasada dobila je pismo sa fotokopijom kritičkog članka o Ukrajini, ali je, kao i većina drugih koverti, pismo stiglo sinhronizovano sa drugima sa teritorije jedne evropske zemlje", piše u objavi Nikolenka.

Po instrukcijama ministra vanjskih poslova Ukrajine Dmitrija Kulebe, sve ukrajinske ambasade i konzulati prebacuju se na način pojačanih bezbednosnih mera.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja