UBIJENA LEPA PUTINOVA POLITIČARKA! Marija poginula u granatiranju Donjecka, Pušilin: Upravo sam saznao, NE MOGU DA VERUJEM (FOTO)
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia, AP/Mikhail Metzel

UBIJENA LEPA PUTINOVA POLITIČARKA! Marija poginula u granatiranju Donjecka, Pušilin: Upravo sam saznao, NE MOGU DA VERUJEM (FOTO)

Planeta -

Ruske vlasti su saopštile da je proruska poslanica iz Donjecka, Marija Pirogova (29) poginula tokom ukrajinskog granatiranja.

Ona je bila član Parlamenta Donjecka od 2018. godine i zastupala je prorusku stranu.

Denis Pušilin lider samoproklamovane Donjecke Narodne Republike saopštio je da je Marija Pirogova poginula u borbi, prenosi Euro Weekly News.

"Upravo sam saznao da je ubijena Marija Pirogova, članica Narodnog veća, dobrovoljac. Maša! Ne mogu da verujem…”, napisao je on na svom Telegram kanalu.

"Ona je bila primer dobrote. Bila je zaista plemenita osoba. Svima je pomagala. Bila je puna energije i talenata", rekao je povodom njene smrti proruski lider regiona Donbas Denis Pušilin.

Proruski separatisti proglasili su nezavisnost Luganska i Donjecka još 2014. godine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je 21. februara ove godine zvanično priznao nezavisnost ova dva regiona.

Tri dana kasnije, počeli su sukobi u Ukrajini tokom kojih je ubijen i raseljen veliki broj ljudi.

Ruske vlasti su odale počast Mariji, rekavši da se godinama trudila da pruži pomoć deci.

Marija je završila muzičku akademiju, bila je u braku sa dobrovoljcem Aleksandrom Hereskulovim.

Kako prenose RIA Novosti, dve osobe su poginule, a 10 je povređeno tokom granatiranja centralnog Vorošilovskog okruga u Donjecku.

Štab teritorijalne odbrane DNR saopštio je: "Kao posledica granatiranja iz Ukrajine u Vorošilovskom okrugu u Donjecku dve osobe su poginule, a broj ranjenih porastao je na 10 ljudi.

(Kurir.rs/Euroweeklynews)

Bonus video:

00:40

PUTIN MOŽE DA IZGUBI ŽIVOT ZBOG HERSONA?! Stručnjaci obrazložili položaj ruskog vladara: Njegov unutrašnji krug može da mu naudi?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja