KULEBA OTKRIO ODAKLE STIŽU "KRVAVI PAKETI" U UKRAJINSKE AMBASADE: Svi poslati sa jedne adrese u Evropi
Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

KULEBA OTKRIO ODAKLE STIŽU "KRVAVI PAKETI" U UKRAJINSKE AMBASADE: Svi poslati sa jedne adrese u Evropi

Planeta -

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dimitro Kuleba oglasio se povodom sumnjivih paketa koji stižu na adrese ukrajinskih ambasada u Evropi.

Tim povodom, on je danas u objavi na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu naveo da su svi sumnjivi paketi, koji su poslati na adrese ukrajinskih ambasada, poslati sa adrese kompanije automobila "Tesla" u Nemačkoj.

Takođe je naveo i da su ih počinioci najčešće slali iz pošta u kojima ne postoji video-nadzor.

Takve pakete primila je 31 ukrajinska misija u 15 zemalja u kampanji terora protiv ukrajinskih diplomata, napisao je Kuleba na Fejsbuku.

Prošle nedelje je Ukrajina saopštila da su „krvavi paketi“ sa životinjskim očima poslati u nekoliko njenih ambasada u Evropi.

Samo nekoliko dana ranije, u ukrajinskoj ambasadi u Španiji eksplodirala je pismo-bomba, koja je nanela lakše povrede službeniku ambasade.

"Sve koverte imaju istu adresu pošiljaoca: auto kuća Tesla u nemačkom gradu Sindelfingen. Obično je pošiljka išla iz pošta koje nisu bile opremljene sistemima za video nadzor“, napisao je Kuleba i dodao da su „kriminalci preduzeli mere da ne ostave tragove svoje DNK na paketima“.

"Taj detalj posebno ukazuje na profesionalni nivo implementacije“, napisao je ukirajinski šef diplomatije.

Za sada se niko nije oglasio povodom ovih navoda ni iz Berlina, ali ni iz rukovodstva kompanije električnih automobila.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba pozvao je sve ukrajinske ambasade u inostranstvu da hitno pojačaju mere bezbednosti. Španski Viši sud otvorio je istragu o napadu na ukrajinsku ambasadu kao mogućem slučaju terorizma.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track