NAJOPASNIJI NARKO-BOS POBEGAO IZ ZATVORA U BRAZILU: Sa njim bila još dvojica, vezali čaršave pa se spustili kroz prozor (FOTO)
Foto: Rio de Janeiro Police

POTPUNI HAOS

NAJOPASNIJI NARKO-BOS POBEGAO IZ ZATVORA U BRAZILU: Sa njim bila još dvojica, vezali čaršave pa se spustili kroz prozor (FOTO)

Planeta -

Brazilska policija traga za jednim od najopasnijih narko-bosova u Riju, Žanom Karlosom dos Santosom, nakon što je pobegao iz zatvora sa dvojicom zatvorenika.

Njih trojica su pobegli iz zatvora Bangu tako što su vezali čaršave i spustili se sa zatvorskog prozora na deponiju smeća.

Žan Karlos dos Santos (37), poznat je po tome što je njegov advokat ubijen nakon što ovaj nije uspeo da oslobodi dva člana bande.

U zatvoru je bio od 2017.

Dos Santos, takođe poznat kao Žan do Moro kontrolisao je veći deo trgovine drogom u faveli Moro.

Sud je takođe proglasio njega i još jednog člana bande krivim za ubistvo njegovog advokata Roberta Viegasa Rodrigeza i za skrivanje njegovog tela.

Istraga je otkrila da je Rodrigez plaćen za oslobađanje dva člana dos Santosove bande iz zatvora. Kada nije uspeo da obezbedi njihovo oslobađanje, ubijen je iz vatrenog oružja, piše BBC.

Druga dvojica begunaca koji su pobegli iz zatvora u ranim jutarnjim satima u nedelju su imenovani kao Marselo Sterke i Lukas da Konseisao.

Policija je objavila fotografije trojice begunaca, koji se smatraju veoma opasnim.

Jedan od njih, Marcelo Sterkue, jednom je nakratko pobegao iz istog zatvora. On je izašao iz zatvora 2015. godine kako bi pokušao da izvrši naručeno ubistvo koje je naredio drugi zatvorenik.

Sterkue je pucao u ženu 13 puta pre nego što se vratio u ćeliju. Tadašnja istraga je pokazala da su zatvorski čuvari podmićeni kako bi ga pustili da napusti zatvor i da se nesmetano vrati.

Ali žrtva je preživela i uspela je da identifikuje Sterkuea kao čoveka koji ju je upucao.

U nedelju su zatvorski zvaničnici rekli da je u toku istraga kako bi se utvrdile tačne okolnosti ovog poslednjeg bekstva.

Posete zatvoru su u međuvremenu obustavljene, a 18 osuđenika sa vezama sa Žan Karlos dos Santosom prebačeno je u druge zatvore.

Kurir.rs/BBC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track