KADIROVCI IZ AHMATA SILOVALI RUSKU NOVINARKU U MELITOPOLJU? U Rusiji izbio SKANDAL, vlasti navodno ne žele da istraže slučaj
Foto: Printscreen/Twitter

išla na zadatak, naletela na čečene

KADIROVCI IZ AHMATA SILOVALI RUSKU NOVINARKU U MELITOPOLJU? U Rusiji izbio SKANDAL, vlasti navodno ne žele da istraže slučaj

Planeta -

Prema pisanju nekih medija, Rusiju trese veliki skandal nakon što je u javnost procurio dopis ruske NTV televizije u kojem stoji da je njihova novinarka silovana u okupiranom gradu Melitopolju, prenosi litvanski TV3.

Ruska novinarka Olga Zenkova poslata je u Melitopolj kako bi napravila reportažu iz grada koji su Rusi okupirali već na samom početku rata.

Međutim, kako se navodi, naletela je na zloglasnu čečensku brigadu i vojnici su navodno novinarku silovali, a kamermana pretukli.

Ukrajinci pišu da se za taj grozan incident saznalo sasvim slučajno jer je u javnost procurila pritužba NTV-a u kojem je Uprava pozvala Istražni odbor Ruske Federacije da istraži slučaj.

Službeni dokument poslan je čelniku Istražnog odbora, a iz same televizije nisu hteli ništa da komentarišu kako bi izbegli "diskreditaciju ruske vojske".

Telegram kanal „Išči sviči” (doslovno „Traži svoje”) objavio je kopiju pisma šefa ruskog kanala NTV Istražnom komitetu, kojim se zahteva istraga o počinjenom zločinu.

U pismu koje je navodno napisano 21. januara 2023. godine, policiji se prijavljuje da su novinarka Olga Zenkova i snimatelj Artiomas Epifanov radili u Melitopolju. Oni su 17. januara bili na ručku u restoranu „Voroncovskij“, kada su ih napali muškarci obučeni u vojne uniforme, koji su se predstavili kao „udarnici bataljona Ahmat“.

Tokom incidenta, kamerman je zadobio "umerene povrede", a Zenkova je silovana, navodi se u objavljenom pismu.

U njemu se predstavnici televizije žale da organi za sprovođenje zakona odbijaju da istraže slučaj, a lokalna uprava ne odgovara na zahteve NTV-a.

Na sajtu televizije NTV zaista je naznačeno da je O. Zenkova njihova službenica, i „regionalni dopisnik“, a A. Epifanov je takođe radnik NTV.

Telegram kanal "Išči sviči" kreiran je 2022. godine. februara u Ukrajini i namenjen je identifikaciji zarobljenih i poginulih ruskih vojnika. Ukrajinci nisu naveli izvor koji je dao informacije o mogućem počinjenom zločinu.

(Kurir.rs/tv3.lt)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track