"BOJIM SE DA ĆE ZAPADNO NAORUŽANJE STIĆI KASNO" Bivši dopisnik iz Moskve: Smena ukrajinskog ministra ZNAČI SAMO JEDNO (VIDEO)
Foto: Kurir TV

kurir tv

"BOJIM SE DA ĆE ZAPADNO NAORUŽANJE STIĆI KASNO" Bivši dopisnik iz Moskve: Smena ukrajinskog ministra ZNAČI SAMO JEDNO (VIDEO)

Planeta -

Žestoke bitke u regionu Donjecka na istoku Ukrajine potvrđuju informacije o sve većem pritisku Ruske vojske na Ukrajinu. U jučerašnjem obraćanju, predsednik Volodimir Zelenski je rekao da je potrebno izdržati ove napade, jer nema druge alternative osim da se brani teritorija I da se pobedi u novim bitkama.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski odlučio je da smeni ministra odbrane Oleksija Reznikova i da na tu funkciju postavi Kirila Budanova, šefa Ukrajinskog obaveštajnog direktorata (GUR), vojne obaveštajne službe.

Samardžija, Zoronjić
foto: Kurir tv

Slobodan Samardžija, novinar, nekadašnji dopisnik dnevnog lista "Politika" iz Moskve i Emil Zoronjić, predsednik upravnog odbora Omladinske mreže Srbije gosovali su u jutarnjem programu Redakcija u razgovoru o gorepomenutim dešavanjima u Ukrajini.

Zoronjić je započeo razgovor komentarom o smeni ministra odbrane Ukrajine.

- Ovo nije suočavaje sa korupcijom i kriminalom već politički obračun - započeo je razgovor Zoronjić.

Samardžija, Zoronjić
foto: Kurir tv

Samaradžija se pridružio diskusiji primetivši da Zelenski nema izbora i da, zapravo, ne zna sa sigurnošću šta da radi.

- Pitanje je koliko ko od tih vojnih vođa ima podršku zapadnih struktura. Oni ne žele da naouružanje koje šalju koristi i vodi neko nekompetentan. Ovo će uticati više moralno na ukrajinski narod - rekao je Samardžija.

Zoronjić se složio sa Samardžijom nazvavši podstrekom ovaj potez predsednika Volodimira Zelenskog, i smenu ministra- podizanjem morala vojske.

01:10

Ovo nije suočavaje sa korupcijom i kriminalom već politički obračun

- Njima je moral potreban, potrebno im je nešto pored same činjenice da se bore za svoju egzistenciju i svoju državu, uvek treba podsticati moral - rekao je Zoronjić.

Samardžija, Zoronjić
foto: Kurir tv

Da li dešavanja na frontu više idu u prilog Rusiji, i da li će biti jače ofanzive od ruske strane, procenio je Samaradžija, u izjavi:

- Moguće je da je promena ukrajinskog ministra odbrane, više strateška. Rusija je upotrebila više napora da na treren šalje ljude koji su obučeni za tu vrstu borbe. Neodstaje žar, sve se svodi na umešnost vojske. Niko tu ne želi da se bori na pravi način. Sve se svodi na pravo naoružanje. Rusija je sigurno nadmoćniji protivnik. - kazao je Samardžija pa dodao:

- Ovo nije narodni rat. Nego rat vojske i onaj koji ma više i bolje naoružanje taj će na kraju pobediti. Ono što Zapad nudi kao svoje teško naoružanje, bojim se da će to da dođe na red kasno - upozorio je Samardžija.

Zoronjić se izjasnio na pitanje voditeljke Olje Lazarević - da li Rusija ima dovoljno kapaciteta da odgovori na zapadno naoružanje koje stiže?

- Zahtev za borbene avione od strane Kijeva, logičan je, jer moraju da imaju podršku za te tenkove. Moguće je da dobiju i avione, nisu oni sporni, nego opet, njihova upotreba koja mora biti ograničena na teritoriji Ukrajine da oni ne bi išli u Rusiju, a ida pređu u Rusiju ne bi se dugo zadržali. Rusija ima adekvatne odgovore na napade aviona, ali se plaši dronova - rekao je Zoronjić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track