Najnovije vesti

KAMERA SNIMILA POGLED DEVOJČICE KAD JE UGLEDALA SPASIOCA: Snimak iz ruševina u Siriji OBIŠAO SVET, prizor tera suze na oči (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

tuga

KAMERA SNIMILA POGLED DEVOJČICE KAD JE UGLEDALA SPASIOCA: Snimak iz ruševina u Siriji OBIŠAO SVET, prizor tera suze na oči (VIDEO)

Planeta
12:51h

Spasioci su tokom noći nastavili potragu za preživelima u razornim zemljotresima koji su pogodili Tursku i Siriju, po hladnoći, kiši ili snegu, ponekad i golim rukama, kako bi spasili svaki mogući život.

Nakon nekoliko sati mukotrpne potrage, sirijski spasioci izvukli su devojčicu iz ruševina, a kada su je zatekli bila je prašnjava i imala je tragove krvi na sebi, ali na sreću dete je bilo svesno.

Naime, kamera je uspela da zabeleži njen pogled u trenutku kada je ugledala spasioce, a taj snimak obišao je svet i niko nije ostao ravnodušan na ovaj bolan prizor.

Devojčica je odmah prevezena u bolnicu kako bi joj što pre ukazali lekarsku pomoć.

Podsetimo, razoran zemljotres jačine 7,8 stepeni pogodio je Tursku u ponedeljak tokom ranog jutra, a nakon sat vremena usledio je još jedan razoran udar jačine 6,7. Ovo je prouzrokovalo velika razaranja i u susednoj Siriji gde je najviše stradao grad Al Bab.

Podrhtavanje tla osetilo se i u ostalim delovima Turske, u Gruziji, Jermeniji, Kipru, a ono je nastavilo da podrhtava i danas.Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track